Izvor: SEEbiz arhiva vesti 16.05.2019

Azijska tržišta: Indeksi pali nakon američkog stavljanja Huaweija na crnu listu

SEEbiz 16.05.2019
TOKIO - Azijski su indeksi pali nakon štro je američki predsjednik stavio Huawei i njegovih 70 povezanih tvrtki na crnu listu. MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,2 posto i pao je vrlo blizu najniže razine u četiri mjeseca. Nikkei 225 srezan je sedmi… »

Uskoro najjeftiniji letovi između Srbije i Crne Gore

SEEbiz 16.05.2019
NIŠ - Usred ljetnje turističke sezone 2019. počeće do sada ubjedljivo najjpovojniji avio-letovi između Crne Gore i Srbije, više nego upola jeftiniji o aktuelnih redovnih linija iz Podgorice i Tivta za Beograd na kojima lete nacionalne kompanijje… »

Strobel: Raiffeisen želi Komercijalnu banku, ali...

SEEbiz 16.05.2019
BEČ – Raiffeisenbank International (RBI) namerava da se dalje širi u zemljama istočne Evrope, a kao atraktivne zemlje je direktor Johann Strobel naveo Srbiju, Češku, Slovačku i Mađarsku. „Ako cena odgovara bili bi spremni, u zemljama u kojima… »

Wall Street porastao drugi dan zaredom

SEEbiz 16.05.2019
NEW YORK – Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica porasle, drugi dan zaredom, jer je ulagače ohrabrila vijest da predsjednik SAD-a Donald Trump kani odgoditi uvođenje carina na uvoz automobila i da bi se pregovori s Kinom trebali nastaviti. Dow… »

Slovenija: Novi prijedlog kako riješiti kredite u francima

SEEbiz 16.05.2019
LJUBLJANA - Slovensko državno vijeće, svojevrsni "drugi dom" parlamenta, rijetko daje zakonske inicijative, no u srijedu je prihvatilo prijedlog zakona kojim bi se riješilo problem korisnika bankarskih kredita s valutnom klauzulom u švicarskim… »

Amsterdam najavljuje nove poreze na turistička noćenja

SEEbiz 16.05.2019
AMSTERDAM - Gradske vlasti Amsterdama najavile su nove poreze za turistička noćenja, čiji je broj u proteklim godinama naglo porastao, a novi prihodi od turizma bit će usmjereni u održavanje grada. Amsterdam već naplaćuje sedam posto poreza na… »

Beogradska berza: Slabo trgovanje akcijama, indeksi dodatno pali

SEEbiz 16.05.2019
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 109,4 miliona dinara (oko 928 hiljada evra), pre svega zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, budući da je aktivnost na tržištu akcija oštro pala, a indeksi su potonuli još… »

Cijene nafte porasle prema 73 dolara zbog tenzija na Bliskom istoku

SEEbiz 16.05.2019
LONDON - Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 73 dolara, poduprte strahom od prekida opskrbe zbog tenzija na Bliskom istoku koji je nadmašio utjecaj rasta američkih zaliha. Barel sirove nafte poskupio je na londonskom… »

Vujčić: Vlada je trebala ranije povećati kvote za uvoz radnika

SEEbiz 16.05.2019
OPATIJA - Hrvatsko gospodarstvo raste, pokazatelji za prvi kvartal bolji su no što je dao naslutiti kraj prošle godine, no i dalje kaskamo i zaostajemo za usporedivim zemljama - zaključak je guvernera Borisa Vujčića koji sudjeluje na konferenciji… »

Vujčić: Potrebne reforme radi dostizanje razine razvoja starih članica EU-a

SEEbiz 16.05.2019
ZAGREB - I dok hrvatski makroekonomski pokazatelju upućuju na nastavak pozitivnih kretanja u gospodarstvu, to nije dovoljno za dostizanje razine razvoja starih članica Europske unije (EU), nego je potrebno provoditi strukturne reforme radi ubrzanja… »