Kultura arhiva vesti 16.05.2019

Centar, reditelja Ivana Markovića, najbolji dokumentarni film na Beldocs festivalu

Danas 16.05.2019
Film „Centar“, reditelja Ivana Markovića proglašen je za najbolji srpski dokumentarni film na Beldocs festivalu, saopštili su večeras organizatori. Žiri u sastavu Varja Močnik, Svetislav Basara i Manuel Mozos naveo je u obrazloženju da je… »

Zec Džefa Kunsa prodat za 91,1 milion dolara – rekord za živog umetnika

Danas 16.05.2019
Skulptura američkog umetnika Džefa Kunsa prodata je za 91,1 milion dolara na aukciji u Njujorku, što je rekordna cena za delo jednog živog umetnika. „Zec“ na naduvavanje izliven u čeliku (1986) prodat je jednoj osobi koja je bila u sali aukcijske… »

NIS-ovi muzeji otvoreni za posetioce u „Noći muzeja”

Politika 16.05.2019
Kompanija NIS će i ove godine učestvovati u manifestaciji „Noć muzeja”, jedinstvenom kulturnom spektaklu, i svim zainteresovanim posetiocima devetu godinu zaredom otvoriti vrata svojih muzeja u Novom Sadu i Kikindi. Muzeji NIS-a za posetioce će… »

Muzej Srpske pravoslavne eparhije budimske otvara se 25.maja

Dnevnik 16.05.2019
SENTANDREJA: Novi Muzej Srpske pravoslavne eparhije budimske u Sentandreji, u Mađarskoj, biće otvoren 25. maja u prisustvu patrijarha Irineja, predstavnika Republičke i Pokrajinske vlade i drugih visokih zvanica. U decembru 2016. godine Vlada Mađarske… »

Od aleksinca do Beograda putovali smo 2 dana i 2 noći! Nijednu kafanu nismo zaobišli: Miša Janketić i Toma Zdravković bili…

Kurir 16.05.2019
Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, a ta vest rastužila je mnoge koji su ga voleli, poštovali i sarađivali sa njim. Naime, Miša Janketić je za života bio boem, a pored ljudi sa javne scene sa kojima se družio, isticao je svoje… »

Poligraf odao njegovu tajnu, pa se ubio! Devojka otkrila jezive detalje o njegovom životu! Rijaliti odmah zabranjen…

Kurir 16.05.2019
Britanska televizijska mreža ITV u sredu je prestala da emituje svoj tok šou, posle samoubistva muškarca koji je u toj emisiji gostovao nekoliko dana pre ubistva. Emisija je prestala da se prikazuje još u utorak posle smrti Stiva Dajmonda (63), zbog… »

Znao sam da je na samrti! Veliki prijatelj i kolega otrkio je kako je Miša Janketić proveo poslednje dane!

Kurir 16.05.2019
Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81.u Beogradu, a iza njega ostaće bogata umetnička karijera i veliko poštovanje koje je svojim radom i harizmom zaslužio. Predrag Gaga Antonijević srpski režiser sa kojim je Miša Janketić bio prijatelj… »

Jug Radivojević novi v.d. direktor BDP-a

Dnevnik 16.05.2019
BEOGRAD: Gradski odbornici su na današnjoj sednici usvojili predloge rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v. d. direktora nekoliko preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, a za novog vršioca dužnosti direktora Beogradskog… »

Najpotresnija priča iz života Miše Janketića: "Prodao" je sestru za par žutih cipela, a sudbina mu je priredila…

Blic 16.05.2019
Život čuvenog glumca Mihaila Miše Janketića koji je preminuo juče u svojoj 80. godini, bio je prepun tuge i bola. Njegovo rano detinjstvo bilo je veoma teško. Majku su mu ubili četnici, izgubio je i oca i brata, a kako je davno u jednom intervjuu… »

Nekoliko sati nakon očeve smrti - odigrao predstavu!

Mondo 16.05.2019
Glumac Marko Janketić izgubio je juče oca, velikog glumca Mihaila Mišu Janketića, ali uprkos tome, nije želeo da otkaže predstavu, već je izašao na pozornicu i odigrao je samo za njega. Pred sinom Mihaila Miše Janketića koji je u sredu preminuo… »