Kultura arhiva vesti 16.05.2019

Filmom "Električni orgazam za ljude budućnosti" zatvoren ovogodišnji Beldocs

Vesti online 16.05.2019
Dodelom nagrada i premijerom dokumentarnog filma "Električni orgazam za ljude budućnosti" autorke Marije Vukić, sinoć je u Kombank dvorani završen 12. Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs". Najbolji srpski dokumentarni film, nagrađen… »

Rekord: Najskuplje plaćeno delo živog umetnika!

Mondo 16.05.2019
Skulptura zeca umetnika Džefa Kunsa prodata je na aukciji za 91 milion dolara, čime je oboren rekord za najskuplje plaćeno delo živog umetnika. Skulptura "Zec" američkog umetnika Džefa Kunca napravljena je od nerđajućeg čelika, visoka je nešto… »

NIS-ovi muzeji otvoreni za posetioce u „Noći muzeja”

Politika 16.05.2019
Kompanija NIS će i ove godine učestvovati u manifestaciji „Noć muzeja”, jedinstvenom kulturnom spektaklu, i svim zainteresovanim posetiocima devetu godinu zaredom otvoriti vrata svojih muzeja u Novom Sadu i Kikindi. Muzeji NIS-a za posetioce će… »

Muzej Srpske pravoslavne eparhije budimske otvara se 25. maja

RTV 16.05.2019
SENTANDREJA - Novi Muzej Srpske pravoslavne eparhije budimske u Sentandreji, u Mađarskoj, biće otvoren 25. maja u prisustvu patrijarha Irineja, ministra kulture i informisanja Srbije Vladana Vukosavljevića, predsednika Vlade Vojvodine Igora Mirovića i… »

Od aleksinca do Beograda putovali smo 2 dana i 2 noći! Nijednu kafanu nismo zaobišli: Miša Janketić i Toma Zdravković bili…

Kurir 16.05.2019
Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, a ta vest rastužila je mnoge koji su ga voleli, poštovali i sarađivali sa njim. Naime, Miša Janketić je za života bio boem, a pored ljudi sa javne scene sa kojima se družio, isticao je svoje… »

Poligraf odao njegovu tajnu, pa se ubio! Devojka otkrila jezive detalje o njegovom životu! Rijaliti odmah zabranjen…

Kurir 16.05.2019
Britanska televizijska mreža ITV u sredu je prestala da emituje svoj tok šou, posle samoubistva muškarca koji je u toj emisiji gostovao nekoliko dana pre ubistva. Emisija je prestala da se prikazuje još u utorak posle smrti Stiva Dajmonda (63), zbog… »

Najviše žalimo nas bez njega

Danas 16.05.2019
Povodom smrti glumca Mihaila Miše Janketića, njegove kolege Voja Brajović, Irfan Mensur, Dragan Petrović Pele, i reditelji Darko Bajić i Predrag Gaga Antonijević Miša je bio divan čovek, divan glumac a pre svega moj kolega kojeg sam jako voleo –… »

Jug Radivojević novi v. d. direktor BDP-a

RTS 16.05.2019
Gradski odbornici su na sednici za vršioca dužnosti direktora Beogradskog dramskog pozorišta imenovli Juga Radivojevića. Na funkciji direktora BDP-a zamenio je Slobodana Ćustića. Na pozicije v. d. direktora Doma omladine i Centra beogradskih… »

Najpotresnija priča iz života Miše Janketića: "Prodao" je sestru za par žutih cipela, a sudbina mu je priredila…

Blic 16.05.2019
Život čuvenog glumca Mihaila Miše Janketića koji je preminuo juče u svojoj 80. godini, bio je prepun tuge i bola. Njegovo rano detinjstvo bilo je veoma teško. Majku su mu ubili četnici, izgubio je i oca i brata, a kako je davno u jednom intervjuu… »

Nekoliko sati nakon očeve smrti - odigrao predstavu!

Mondo 16.05.2019
Glumac Marko Janketić izgubio je juče oca, velikog glumca Mihaila Mišu Janketića, ali uprkos tome, nije želeo da otkaže predstavu, već je izašao na pozornicu i odigrao je samo za njega. Pred sinom Mihaila Miše Janketića koji je u sredu preminuo… »