Politika arhiva vesti 16.05.2019

Priština: Usvojena rezolucija o "Genocidu Srbije na Kosovu"

RTV 16.05.2019
GRAČANICA - Skupština privremenih institucija u Prištini usvojila je večeras rezoluciju o navodnom genocidu Srbije tokom rata na Kosovu 1998-1999. godine. Prema rečima predstavnika parlamenta u Prištini Bilala Šarifija, rezolucija je usvojena… »

Vlada usvojila novi praznik - Dan Ćirila i Metodija

Beta 16.05.2019
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima kojim se predlaže da 24. maj bude Dan Ćirila i Metodija, na koji će se obeležavati Dan slovenske pismenosti, saopšteno je danas. Vlada je na današnjoj… »

Opštinsko veće Starog grada raspisalo referendum o radovima u Beogradu

Beta 16.05.2019
Veće beogradske Opštine Stari grad donelo je danas odluku o raspisivanju referenduma na kome će se gradjani izjašnjavati o radovima u toj opštini. Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je novinarima pre početka sednice Skupštine Starog… »

Dačić sa zvaničnicima Madagaskara o jačanju saradnje

Novi magazin 16.05.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji boravi u poseti Madagaskaru razgovarao je danas sa visokim zvaničnicima te zemlje o unapređenju saradnje u oblastima od obostranog interesa. On je sa ministrom spoljnih poslova Frank Mišelom Naina… »

Radikali pokreću inicijativu za ukidanje javnih izvršitelja

Politika 16.05.2019
Srpska radikalna stranka (SRS) najavila je danas da će pokrenuti akciju sakupljanja potpisa za peticiju da se ukinu javni izvršitelji u celoj Srbiji, jer smatra da nema razloga za njihovo postojanje. „Zakon o izvršenju je doneo samo siromaštvo i… »

Veselji ponovo provocira: NIŠ BIO VEĆINOM NASELjEN ALBANCIMA

Politika 16.05.2019
PRIŠTINA – Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, ponovo je danas pominjao Niš, rekavši da je taj, inače, stari srpski grad nekada bio nastanjen mnogobrojnim Albancima za koje tvrdi da su ih Srbi proterali, pa su se u najvećem broju… »

Drecun: Priština u strahu od Specijalnog tužilaštva, odgovoriti na njene laži

Novi magazin 16.05.2019
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da Priština veoma uznemirana pozivima Specijalog tužilaštva usmerenim prema ključnim ličnostima Oslobodilačke vojske Kosova i pokušava da to gurne u drugi plan… »

Srpska lista poziva na masovan odziv, opozicija na bojkot izbora 19. maja

Novi magazin 16.05.2019
Kampanja uoči izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova trajaće još danas i sutra. Kandidate Srpske liste u predizbornim aktivnostima prate i predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju koji pozivaju građane na masovan… »

Pripreme za glasanje u četiri opštine na severu KiM: Oko birališta 400 policajaca

Večernje novosti 16.05.2019
U CIK ističu da će glasanje biti organizovano na 86 biračkih mesta, a pravo glasa ima više od 58.000 birača, dok su 793 glasa odobrena putem pošte. NA sastanku kosovske Centralne izborne komisije akreditovano je 464 posmatrača za nedeljne izbore na… »

Nećemo se više smrzavati: U slučaju niskih temperatura grejanje i van sezone

B92 16.05.2019
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su izmene i dopune odluke o snadbevanju toplotnom energijom u Beogradu. Time se omogućuje da se u slučaju temperatura nižih od 12 stepeni i posle 3. maja uključi grejanje. Ranije danas, zamenik… »