Svet arhiva vesti 16.05.2019

Objavljeni tajni podaci o ruskim kosmičkim letelicama: Sve što ste hteli da znate o njihovim satelitima sada je na internetu

Kurir 16.05.2019
Poverljivi podaci o ruskim kosmičkim letelicama koji do sada nisu bili saopštavani javnosti, dostupni su na internetu i njima se može slobodno pristupiti. Podatke o pravljenju kao i rokove lansiranja kosmičkih letelica, nazive satelita, probnih… »

Guvernerka Alabame potpisala zakon o zabrani abortusa

N1 Info 16.05.2019
Guvernerka američke države Alabame potpisala je zakon o abortusu, najstroži o tom pitanju u SAD kojim vršenje abortusa postaje krivično delo u skoro svim slučajevima. "Za mnoge koji podržavaju ovaj predlog zakona, on je moćan testament dubokog… »

Britanski "tajfuni" presreli ruske avione nad Baltikom

Mondo 16.05.2019
Britansko vazduhoplovstvo je dva puta presretalo ruske avione iznad Baltika, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane. Foto: YouTube/printscreen/BusMazay Life ilustracija Britanski "Jurofajter tajfuni" su danas presreli dva "Suhoja - 27" i "Iljušin -… »

Holandija preti zatvaranjem granica prema istočnoj Evropi

Radio 021 16.05.2019
Premijer Holandije Mark Rute zapretio je danas zatvaranjem granica prema istočnoj Evropi, ako zemlje članice EU iz tog regiona ne prihvate veći broj izbeglica. U intervjuu za holandsku televiziju NOS, Rute je izjavio da zemlje potpisnice šengenskog… »

Igra "iranskih" živaca

B92 16.05.2019
Tokio -- Iran ostaje posvećen obavezama koje ima prema međunarodnom nuklearnom sporazumu iz 2015, izjavio ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif. Iran je maksimalno uzdržan, uprkos činjenici da se Vašington povukao iz Zajedničkog… »

Čavušoglu: S-400 će biti integrisan u sistem NATO-a

RTS 16.05.2019
Raketni sistem S-400 koji Turska kupuje od Rusije, biće pod kontrolom Ankare, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu. Čavušoglu je tokom posete Letoniji naveo da "neki kažu da će sistemi S-400 predstavljati pretnju za borbene… »

Jak zemljotres pogodio El Salvador FOTO

B92 16.05.2019
Vlasti u centralnoameričkoj državi El Salvador javile su da je ovu državu pogodio zemljotres jačine 6,2 stepena. Zemljotres je imao svoj epicentar oko 200 kilometara jugoistočno od glavnog grada San Salvadora. U međuvremenu, Geološki zavod… »

U autorskom tekstu Đinping kritikovao kinesku ekonomiju: Nedostatak inovacija je naša "Ahilova peta"

Blic 16.05.2019
"Ahilova peta" Kine je nedostatak inovacija, navodi u autorskom tekstu za "Či ši" predsednik Kine Si Đinping. Si je u tekstu za ovaj list kritikovao i kinesku ekonomiju. - Iako je naša ekonomija dostigla drugo mesto u svetu, velika je, ali ne i jaka… »

EU debata: Kandidati za predsednika EK imaju različite prioritete za Evropu

Blic 16.05.2019
Šest kandidata za mesto predsednika budućeg saziva Evropske komisije tokom debate u Briselu predstavili su večeras građanima Evrope prioritete svoje politike. Prvi se obratio kandidat Evropske levice Niko Kue, belgijski sindikalac, poreklom iz… »

U Francuskoj uhapšen bivši lider ETA

IndeksOnline 16.05.2019
MADRID – Nekadašnji lider ETA Žosu Ternera, kojeg su španske vlasti optužile za učestvovanje u napadu u kojem je 11 ljudi ubijeno 1987. godine, uhapšen je u Francuskoj, saopštilo je danas špansko ministarstvo unutrašnjih poslova. Tenera, poznat… »