Nauka & Tehnologija arhiva vesti 16.05.2019

Motorola One Vision – nov predstavnik srednje klase

PC Press 16.05.2019
Motorola One Vision će biti dostupan na tržištu Srbije od 27. maja po promotivnoj ceni od 39.990 dinara. Ono što je karakteristično za ovaj uređaj je to što poseduje 21:9 ultra široki CinemaVision Full HD+ LCD ekran od 6,3 inča, 1080×2520… »

Huawei P30 Lite stigao u Srbiju, prodaja kreće 20. maja

PC Press 16.05.2019
Huawei P30 serija pametnih telefona kompletirana je novajlijom koji stiže sa sufiksom Lite, baš kao i u ranijim generacijama. Novi P30 Lite ima za cilj da donese odlično iskustvo kamere i vrhunski dizajn u uređaje srednje cenovne kategorije. Želeći… »

Robot Titan na otvaranju velikog automatizovanog skladista kompanije HELL ENERGY

Personal magazin 16.05.2019
Futuristički gost, svetski poznat robot Titan, pozvan je da preseče vrpcu na svečanom otvaranju potpuno automatizovanog visokoregalnog skladišta mađarske kompanije HELL ENERGY koje je u mogućnosti da skladišti 31 hiljadu…. Futuristički gost… »

Digital Day 2019: Marketing agencije propadaju, vreme je da promene način na koji razmišljaju

Blic 16.05.2019
Koliko i kako verovati medijima, sadržaju i brendu glavne su teme najvažnije regionalne digatla konferencije "Digital Day 2019" koja je danas počela, a jedna od govornika Brajan Brejker dao je uvid na stanje advertajzinga u Americi. - Stvari se danas… »

Posle "fejsbuka", "tvitera", "instagrama": Kinezi blokirali i "Vikipediju"

Večernje novosti 15.05.2019
Vlasti u Kini su totalno blokirale "Vikipediju" u svim jezičkim verzijama, izjavio je vlasnik te onlajn enciklopedije. VLASTI u Kini su totalno blokirale "Vikipediju" u svim jezičkim verzijama, izjavio je vlasnik te onlajn enciklopedije. Fondacija… »

Kompanija SBB svojim korisnicima otvara kanale i daje veće internet brzine, a najavljuje i dodatna ulaganja

Telegraf 16.05.2019
SBB vodeći operator TV sadržaja* prema izboru korisnika i provajder najvećih internet brzina u zemlji**, od 15. maja ponovo ubrzava internet i otključava dodatne digitalne kanale i Video klub naslove svojim korisnicima. Internet korisnici Silver i… »

NASA objavila fotografije posle pada izraelskog landera na Mesec: Vidi se tamna mrlja široka 10 metara (foto)

Telegraf 16.05.2019
Na tom mestu je 11. aprila neuspešno završena misija organizacije SpaceIL. Američka svemirska agencija NASA objavila je fotografije mesta pada izraelskog landera na mesečevu površinu u aprilu, a na njima se primećuje "tamna mrlja". NASA je objavila… »

Pogledajte slike modela Xperia 2 (VIDEO)

Vesti online 16.05.2019
Sony Xperia 1 najavljen je u februaru i trebalo bi da bude predstavljen narednog meseca. Međutim, Sony već sada naporno radi na nasledniku svoje perjanice, a zahvaljujući Stivu Hemerstoferu, sada znamo i kako bi on mogao da izgleda. Sony Xperia 2 bi… »

Radio televizija Srbije postavila rohde & Schwarz VENICE-S servere u centar novog sistema za emitovanje kanala

Kurir 16.05.2019
Rohde & Schwarz je najavio strateški ugovor sa srpskim nacionalnim emiterom, Radio televizijom Srbije, na osnovu kojeg se R&S VENICE-S serverski sistem postavlja u novu glavnu kontrolnu sobu („master control room“ – MCR) u produkcionom centru ovog… »

Besplatno od Ubisofta

B92 16.05.2019
Kompanija Ubisoft, s vremena na vreme, ume fanovima da podeli nešto besplatno... Kada se to desi, u najvećem broju slučajeva se radi o nekoj veoma dobroj igri. Sada potpuno besplatno možete preuzeti Steep, igru u kojoj ćete obilaziti snegom zavejane… »