Izvor: BBC News arhiva vesti 02.11.2019

Drezden: Nemački grad proglasio „vanredno stanje zbog nacizma“

BBC News 02.11.2019
Drezden je dugo smatran bastionom krajnje desnice. U gradu u istočnoj Nemačkoj proglašeno je „vanredno stanje zbog nacizma", a zvaničnici kažu da imaju ozbiljan problem sa krajnjom desnicom. Drezden, glavni grad Saksonije, dugo je smatran bastionom… »

Tetoviranje u Japanu: Od jakuza, preko navijača do hipstera

BBC News 02.11.2019
Decenijama se tetovaže povezuju sa Jakuzama, japanskom mafijom, ali poslednjih godina ta slika se menja. Zvuk igala koje slikaju po koži Horimicua podseća na zvuk mekanog grebuckanja u ritmu koje pravi cvrčak - „ša, ša, ša". On već 30 godina… »

Avganistan: Devetoro dece poginulo u eksploziji na putu do škole

BBC News 02.11.2019
Deca su slučajno nagazila na minu, rekli su zvaničnici. Devetoro dece je stradalo u eksploziji, na putu do škole na severoistoku Avganistana. Deca, starosti između sedam i deset godina, slučajno su nagazila na postavljenu minu, rekli su zvaničnici… »

Monahinja koja osuđenike na smrt prati do vešala

BBC News 02.11.2019
Katolička časna sestra ispratila je 18 osoba do mesta pogubljenja. Katolička časna sestra iz Singapura je počela da piše pisma ženi osuđenoj na smrt 1981. godine. Njih dve će se dopisivati narednih sedam godina. Monahinja je sestra Đerard… »

Kako je pre 20 godina nemačka marka došla u Crnu Goru

BBC News 02.11.2019
Dve decenije od zvaničnog uvođenja nemačke marke, za BBC na srpskom govori tadašnji ministar finansija republike koja je odabrala sistem sa dve valute. Na jugoslovenskim ulicama već godinama odzvanjalo je „marke, marke", od NATO bombardovanja… »