Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 02.11.2019

Đoković i Šapovalov u finalu Mastersa u Parizu

Glas Amerike 02.11.2019
Rafael Nadal predao je meč polufinala Mastersa u Parizu Denisu Šapovalovu čime se kanadski teniser plasirao u finale turnira gde će sastati sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Prethodno se Đoković pobedom nad Grigorom Dimitrovim sa 2:0… »

Hong Kong ponovo poprište sukoba policije i demonstranata

Glas Amerike 02.11.2019
Policijske snage u Hong Kongu upotrebile su suzavac protiv hiljada antivladinih demonstranata koji su dvadesetu drugu nedelju zaredom protestovali u tom gradu. Okupljeni građani palili su postavljene ulične barikade i podmetali požare na gradskim metro… »

Protest "1 od 5 miliona": Ne damo Stari most

Glas Amerike 02.11.2019
BEOGRAD — Protest "1 od 5 miliona" ove subote, 48. po redu, bio je posvećen podsećanju na NATO bombardovanje i obrani Starog mosta, čije izmeštanje najavljuju vlasti u Beogradu i na čijoj je sredini završena večerašnja protesna šetnja građana… »

Crna Gora: Inspektori Ministarstva turizma privedeni zbog sumnje u primanje mita

Glas Amerike 02.11.2019
Građevinski inspektori Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), Zoran Bošković i Vladan Juretić, uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su primili mito od investitora Boška Nenezića, dan nakon što je zbog objavljivanja video snimka njihovog… »

Sirija: Više od deset žrtava eksplozije automobila bombe

Glas Amerike 02.11.2019
Najmanje trinaest osoba poginulo je u eksploziji automobila bombe u gradu Tal Abjad pod kontrolom kurdskih snaga na severu Sirije, saopštile su turske vlasti. "Prema prvim informacijama, 13 civila je stradalo a oko 20 je povređeno", navelo je tursko… »

Sećanje iz noći pada Berlinskog zida: Naknadna svest o istorijskom značaju

Glas Amerike 02.11.2019
“Tada sam samo osećao adrenalin i opasnost. A tek danima posle shvatate koliko je to bio istorijski trenutak. Ništa više nije bilo isto”, reči su Florijana Šmita, danas pedesetogodišnjaka, čoveka koji je u noći rušenja Berlinskog zida bio… »

Beto O' Rurk objavio razloge povlačenja iz trke za demokratskog predsedničkog kandidata

Glas Amerike 02.11.2019
Beto O' Rurk, povukao se iz kampanje za kandidata demokrata na predstojećim predsedničkim izborima 2020. godine. O' Rurk je objavio da ne raspolaže sa dovoljno sredstava kako bi učestvovao u nadmetanju kandidata unutar sopstvene stranke. “Državi… »

Sjedinjene Države i Kina tačku na trgovinski spor stavljaju u Ajovi?

Glas Amerike 02.11.2019
Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp ukazao je da bi SAD i Kina mogle potpisati trgovinski sporazum na državnoj farmi u Ajovi. Time bi bila stavljena tačka na šesnaestomesečni carinski rat dve najrazvijenije svetske ekonomije, objavila je… »