Izvor: Politika/Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Snažan zemljotres pogodio BiH

Politika 02.11.2019
SARAJEVO – Zemljotres jačine 5,1 stepeni po Rihteru, kako je prvobitno zabeležio Evromediteranski seizmološki centar (EMSC), potresao je danas centralno područje BiH, a osetio se i u okolini Sarajeva. Pomeranje tla je registrovano u 15:13 minuta po… »

Uhapšeni crnogorski inspektori koji su reketirali biznismena

Politika 02.11.2019
PODGORICA - Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić uhapšeni su jutros nakon što je pre dva dana objavljen snimak kako reketiraju jednog lokalnog biznismena a zbog čega je ostavku podneo resorni ministar. Njima se na teret stavlja da… »

Migranti dolaze u Bosnu kao kolonisti

Politika 02.11.2019
BANjALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu. Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da se BiH neće… »

Dodik: Reforme su potrebne zbog nas a ne zbog EU

Politika 02.11.2019
Amerikanci će da me označavaju kao nekog ko blokira „napredak” u BiH sve dok budu svoj interes proglašavali za naš i stavljali ga iznad interesa srpskog naroda u BiH, pa i ukupne BiH, kaže srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik… »

Srbin i Makedonac uhapšeni zbog šverca droge u Zagrebu

Politika 02.11.2019
ZAGREB - Dva državljanina Srbije i Severne Makedonije privedena su u Zagrebu zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, saopštila je danas hrvatska policija. U proveri ličnog automobila srpskih registracija… »