Izvor: Pravda arhiva vesti 02.11.2019

Sramotna pretnja palmera Beogradu zbog slovenskog bratstva: Uvešćemo sankcije Srbije zbog vojne saradnje sa Putinom i Rusijom

Pravda 02.11.2019
Predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izrazio je zabrinutost zbog prisustva ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i istakao da bi, ako Beograd kupi rusku vojnu opremu, to vodilo riziku da joj budu uvedene posebne… »

Amerikanci se hvale! Ostvarili smo veliki napredak u borbi protiv terorizma! Najveća pretnja su i dalje al-Kaida, Iran...

Pravda 02.11.2019
SAD i njihovi partneri ostvarili su veliki napredak u borbi protiv međunarodnih terorističkih organizacija u 2018, navodi se u godišnjem izveštaju Stejt departmenta o borbi protiv terorizma. Kako se ističe u izveštaju, zajednički je oslobođena… »

Za sve je kriv Tramp! Duboke podele potresaju Ameriku! Da li je za sve kriv "lov na veštice"?

Pravda 02.11.2019
Duboke podele potresaju Ameriku pred početak javnih saslušanja u sklopu procesa opoziva predsednika Donalda Trampa, pri čemu se predsedniku na teret stavlja odnos prema ovom procesu, dok je najviše kritika demokrata usmereno na činjenicu da su… »

Pokaži kako voliš prirodu: Diskurziva vas poziva na foto-konkurs ,,EkOko’’

Pravda 02.11.2019
Zašto voliš prirodu? Pokaži objektivom! Foto-konkurs „EkOko“ je posvećen zaštiti prirodnih bogatstava Srbije i promociji zaštićenih prirodnih područja. Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu i vašim foto-aparatom beležite skrivene kutke srpske… »

"Evo zašto ti ne verujemo", rekoše mu: Šta je general Draža pričao Nemcima tokom svog prvog sastanka sa njima

Pravda 02.11.2019
Krajem leta i početkom jeseni 1941. godine ustanak u Srbiji bio je u punom zamahu. Ogromna je teritorija bila oslobođena, a partizani i četnici sarađivali su zajedno u borbi protiv nemačkog Vermahta kao zavojevačke sile koja se o proleću stuštila… »

Uz priručnik Mudar roditelj −srećno dete, postanite roditelj kakav ste oduvek želeli da budete!

Pravda 02.11.2019
Knjiga namenjena svim roditeljima, dolazi iz Vulkan izdavaštva. Uz priručnik Mudar roditelj −srećno dete postaćete roditelj kakav ste oduvek želeli da budete! Kada dobijete dete, život vam se iz korena promeni i krećete u uzbudljivu avanturu… »

Amerika konačno nahvalila Beograd: Srbija je napredovala u borbi protiv terorizma, ali...

Pravda 02.11.2019
Stejt department je u godišnjem izveštaju o borbi protiv terorizma u 2018. godini ocenio da je Srbija ojačala napore u borbi protiv terorizma, nastavila saradnju sa međunarodnim partnerima, kao i da je članica globalne Koalicije za borbu protiv… »

Iz Vulkana poručuju najmlađima: Maštaj i osmisli svet po svojoj meri!

Pravda 02.11.2019
Iz Vulkan izdavaštva stiže fenomenalna zabava sa pregršt nalepnica. Maštaj i osmisli je nova biblioteka koja obećava mnogo nezaboravnih trenutaka i sate zabave. U svakoj knjizi nalazi se 24 stranice za bojenje, 12 scena za ukrašavanje i preko 1.000… »

Amfilohije prozvao Mila: Nadamo se da Đukanović neće izgubiti obraz bezakonjem i neljudskim antievropskim činom

Pravda 02.11.2019
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije oglasio se saopštenjem na izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je rekao da je došlo vreme da se reši pitanje Crkve u ovoj državi. “Sa najviših adresa Srpske pravoslavne crkve imamo… »

Eksplozija na tankeru "Zaliv Amerika": Tragedija kod ruske Nahotke, ima poginulih! (video)

Pravda 02.11.2019
U zalivu Petra Velikog kod ruskog grada Nahotka došlo je do eksplozije na tankeru „Zaliv Amerika“, a tom prilikom dva člana posade su poginula. Kako prenose mediji, dva tela članova posade spasilačke službe su izvadile iz vode, dok se za trećim… »