Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Jak zemljotres pogodio BiH, treslo se u Sarajevu i Banjaluci

RTS 02.11.2019
Zemljotres jačine 4,8 jedinica Rihterove skale potresao je centralno područje BiH, zabeležio je Evromediteranski seizmološki centar (EMSC). Podrhtavanje tla osetilo se i okolini Sarajeva i Banjaluci. Nije bilo veće štete na terenu. Pomeranje tla je… »

Inspektorima zbog kojih je crnogorski ministar podneo ostavku određeno zadržavanje

RTS 02.11.2019
Građevinskim inspektorima Zoranu Boškoviću i Vladanu Juretiću, nakon saslušanja u tužilaštvu, određeno je zadržavanje do 72 sata, prenosi RTCG. Zoran Bošković i Vladan Juretić uhapšeni su po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici… »

Državljanin Srbije uhapšen u Hrvatskoj, zaplenjen heroin

RTS 02.11.2019
Hrvatska policija je uhapsila državljane Srbije i Severne Makedonije. U zaplenjenom automobilu, srpskih registarskih oznaka, pronađeno više od dva kilograma heroina. Uhapšeni su državljanin Severne Makedonije (39) i državljanin Srbije (62), zbog… »

Amfilohije: Đukanović pokušava da gradi identitet Crne Gore na lažnim istoričarima

RTS 02.11.2019
Mitropolit Amfilohije je, komentarišući navode crnogorskog predsednika, rekao da Mitropolija crnogorsko-primorska nije ničija "filijala" i da Milo Đukanović pokušava da gradi identitet Crne Gore na lažnim istoričarima. Crnogorski predsednik Milo… »

Brčko, ribar pronašao telo žene u Savi

RTS 02.11.2019
Ribar je na savskom izletišu u Brčkom pronašao telo žene i obavestio policiju. Policija je nakon prijave ribara izašla na teren i izvršila uviđaj. Portparol policije je rekao da sumnjaju da se radi o ženskoj osobi čiji nestanak je prijavljen dan… »

(Polj)ubi Srbina – umesto mržnje ljubav u zagradama

RTS 02.11.2019
Zadranin Jure Zubčić ima u poslednje vreme dosta posla. Ne propušta da proustaške grafite kojima pojedini njegovi sugrađani „krase” Zadar, prepravi u miroljubive. Jedan od najpoznatijih mu je onaj „Poljubi Srbina”. Gradski odbornik… »