Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 02.11.2019

Devet od deset napada na novinare nekažnjeno

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije saopštilo je, povodom 2. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, da najveći broj odgovornih za napade na novinare i medijske radnike u našoj zemlji nije kažnjen ili protiv… »

"Iljušin" danas izbacio 84 tona vode na Staroj planini

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Avion-tanker "iljušin 76" Ministarstva za vanredne situacije Rusije izlio je više od 84 tone vode na području šumskih požara na Staroj planini u Srbiji, saopštilo je to ministarstvo. "Tokom subote avion je obavio dva leta, izbacivši 84… »

Napredak Srbije u borbi protiv terorizma, pretnje ostaju

RTV 02.11.2019
VAŠINGTON - Stejt department u godišnjem izveštaju o borbi protiv terorizma u 2018. godini ocenio je da je Srbija ojačala napore u borbi protiv terorizma, nastavila saradnju sa međunarodnim partnerima kao i da je članica globalne Koalicije za borbu… »

Uspešno okončana vežba BARS 2019

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su izveli zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2019. Petu po redu zajedničku… »

Policija će se još jače boriti protiv narkotrafikinga

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Potprеdsеdnik Vladе Rеpublikе Srbijе i ministar unutrašnjih poslova dr Nеbojša Stеfanović izjavio jе danas u Guči da od policijе očеkujе još snažniju borbu protiv narkotrafikinga, što jе jеdan od prioritеta Ministarstva… »

Raseljeni Srbi obeležili Zadušnice u Prištini

RTV 02.11.2019
SEVERNA MITROVICA - Raseljeni Srbi iz Prištine, a među njima i manji broj onih koji još uvek žive u ovom gradu, obišli su, povodom Mitrovskih zadušnica, grobove predaka i svojih najbližih, javlja Kosovo Online. Dva autobusa raseljenih iz Prištine… »

Nova vakcina protiv tuberkuloze spasila bi milione života?

RTV 02.11.2019
NJUJORK - Svake godine u svetu oboli 10 miliona ljudi od tuberkuloze, trenutno vodećeg uzroka smrti od zaraznih bolesti, a taj trend mogao bi se preokrenuti čak i delimično efikasnom vakcinom, piše "Njujork tajms". Nova eksperimentalna vakcina… »

Nove medalje za učenike Matematičke gimnazije

RTV 02.11.2019
MOSKVA - Učenici Matematičke gimnazije postigli su ponovo uspeh ovoga puta na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja u Moskvi osvojivši drugo mesto u ukupnom plasmanu, dok je na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević osvojio… »

U Vršcu otvorena Akademija omladinskog preduzetništva

RTV 02.11.2019
VRŠAC - U Vršcu je danas otvorena Akademija omladinskog preduzetništva (AOP), manifestacija koja okuplja mlade ljude koji žele da se pokrenu, stvore i unaprede svoj posao ili ideju, i žele da uče od najboljih. Kako je saopštio AOP, reč je o… »

Vremeplov: Umro pisac Stevan Jakovljević

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Na današnji dan 1962. godine umro je srpski pisac i botaničar Stevan Jakovljević, profesor Univerziteta u Beogradu i rektor od 1945. do 1950. Završio je Filozofski fakultet u Beogradu. Kao oficir srpske vojske borio se u Prvom svetskom… »