Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 02.11.2019

Vučić: Da povuku takse, mi da priznamo Kosovo - to podseća na šalu

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Srbija je spremna na razgovore i postizanje kompromisnih rešenja za Kosovo i Metohiju, ali nikada neće pristati na poniženje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da ga je iznenadila činjenica da je američki zvaničnik… »

Izbori će koštati 9,9 miliona evra

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Za troškove redovnih parlamentarnih izbora za sledeću godinu izdvojeno je 9,9 miliona evra, odnosno više od milijardu i 171 milion dinara, izjavio je danas Vladimir Dimitrijević, predsednik Republičke izborne komisije (RIK). Od toga, 37… »

Rašić: Sa Palmerom o izborima na Kosovu i Metohiji i mladima

RTV 02.11.2019
KOSOVSKA MITROVICA - Lider koalicije "Sloboda" i Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić izjavio je da su on i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović u Lapljem Selu danas razgovarali sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom i… »

Dačić: Trifunović je lažljivi gad, krizira

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić optužio je lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da lažima pokušava da stvori razdor između Dačića i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. "Dok sam… »

Protest "1 od 5 miliona" u znaku borbe protiv zagađenja vazduha

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Protest "1 od 5 miliona" održan je večeras 48. put u Beogradu, a tema je, prema rečima organizatora, bila "zagađenje - kako vazduha, tako i u kulturi". Protest je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta upozorenjem na zagađenje… »

U ponedeljak proces usvajanja malog Tadije nađenog u snegu

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je danas malog Tadiju, za koga će u ponedeljak početi proces pronalaska usvojitelja. Ministar je podsetio da je puka sreća bila to što je Tadija… »

Tači, Veselji i Kurti imaju srpski pasoš

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Većina albanskih političara sa Kosova i dalje ima srpsko državljanstvo, pa tako naš pasoš imaju Hašim Tači, Aljbin Kurti, Kadri Veselji, Vjosa Osmani, piše Blic. Kako list navodi, Vljora Čitaku nije jedina albanska političarka sa… »

Premijerka Brnabić od 3. do 7. novembra u poseti Kini

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Predsednica vlade Ana Brnabić boraviće od 3. do 7. novembra u poseti Kini, tokom koje će razgovarati sa kineskim predsednikom Si Đipingom, predvoditi srpsku delegaciju na Drugom kineskom međunarodnom sajmu uvoza EKSPO i imati niz sastanaka… »

Bečić: Gomilama laži Novaković javno blati Vučevića

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Poslanik SNS Igor Bečić izjavio da je, kao i ogromna većina građana Novog Sada, Vojvodine i Srbije, zgranut sinoćnim dešavanjem ispred novosadske gradske kuće u režiji Borislava Novakovića i šačice njegovih istomišljenika. "Čovek… »

Linta: Obustava sudskog postupka protiv Živkovića je skandal

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, ocenio je danas kao skandaloznu odluku hrvatskog pravosuđa da obustavi sudski postupak protiv hrvatskog veterana Marijana Živkovica, kome se sudilo za razbijanje… »