Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 02.11.2019

Ruska crkva prekida dijalog sa poglavarom Grčke crkve

RTV 02.11.2019
MOSKVA - Ruska pravoslavna crkva saopštila je da obustavlja ekumenski dijalog sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom Drugim, izjavio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion. S tim u… »

Mali: U napadu ekstremista ubijena 53 vojnika, Islamska država preuzela odgovornost

RTV 02.11.2019
BAMAKO - Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad na severoistoku Malija u kojem su poginula najmanje 53 vojnika i jedan civil, saopštila je novinska agencija te terorističke grupe Amak. Vlada Malija je saopštila da su vojnici i jedan… »

Šef centra za antiterorizam u Ingušetiji ubijen u Moskvi

RTV 02.11.2019
MOSKVA - Ibrahim Eldžarkijev, šef odeljenja u Ingušetiji centra za antiterorizam ruskog ministarstva unutrašnjih poslova, ubijen je danas u Moskvi. Ovo je za agenciju TASS potvrdio izvor službe za vanredne situacije. Prema ranijim izveštajima… »

Tramp se rugao demokratama: Isprašićemo ih

RTV 02.11.2019
MISISIPI - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da veruje da će ga "ljuta većina" američkih birača podržati i biti protiv istrage o njegovom opozivu. Tramp se obratio pristalicama u punoj areni u Tupelu u Misisipiju, dan pošto je… »

Demonstranti u Hong Kongu upali u zgradu novinske agencije Sinhua

RTV 02.11.2019
HONG KONG - Antivladini demonstranti danas su po prvi put napali hongkonšku kancelariju kineske zvanične novinske agencije Sinhua nakon što je u centru grada izbio haos, a policija u upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata, od kojih su… »

Srbin najbolji policajac u australijskoj državi Viktoriji

RTV 02.11.2019
MELBURN - Policajac srpskog porekla detektiv Igor Rusmir dobitnik je prestižne nagrade "Mik Miler", koja se tradicionalno dodeljuje najboljem policajcu u australijskoj državi Viktoriji, objavio je list "Ejdž" iz Melburna. Rusmir je dobio nagradu jer je… »

Najbogatiji Britanci se sele ako bi Korbin postao premijer

RTV 02.11.2019
LONDON - Najbogatiji ljudi u Velikoj Britaniji spremni su da odmah napuste zemlju, u slučaju da Džeremi Korbin postane premijer, strahujući zbog moguće promene poreske politike i kontrole kapitala, prenosi Gardijan. Advokati i računovođe… »

Bugarska uputila protestnu notu Francuskoj zbog Makronove izjave

RTV 02.11.2019
SOFIJA - Bugarska je uputila Francuskoj protestnu notu zbog izjava predsednika Emanuela Makrona, a francuska ambasadorka u Sofiji pozvana je u bugarsko ministarstvo spoljnih poslova na razgovor 4. novembra. Makron je u intervjuu krajnje desnom magazinu… »

Italijanski teretnjak spasio 200 migranata

RTV 02.11.2019
RIM - Privatna grupa za pomoć saopštila je da je italijanski teretni brod Aso Trenta spasio oko 200 migranata u vodama kraj Libije. Alarm Telefon, dobrotvorna telefonska linija za izbeglice u nevolji u Sredozemnom moru, kaže da su migranti spašeni u… »