Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 02.11.2019

Masovna tuča na Kupusijadi u Futogu, više osoba povređeno

RTV 02.11.2019
FUTOG - Večeras oko 23 časa došlo je do masovne tuče na Kupusijadi u centru Futoga. Prema prvim informacijama nekoliko osoba je povređeno, a među njima i jedna žena. Više vozila hitne pomoći i policije je na terenu. Za sada nema podataka o… »

Pomozimo porodici Jeremić iz Novog Sada

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Porodici Jeremić iz Novog Sada, potrebna je finansijska pomoć. Marina Jeremić ima cerebralnu paralizu od rođenja, a njen suprug Vladimir nije zaposlen jer vodi brigu o njoj, kao i o njihovo dvoje dece, Zoranu od 8 godina i o malom Robertu… »

Građani prošetali kroz novu zgradu Radio-televizije Vojvodine

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Izgradnja zgrade RTV-a privodi se kraju. Danas su zainteresovani građani obišli gradilište i prošetali kroz budući radni prostor zaposlenih u produkciji i administraciji Radio-televizije Vojvodine. Građanima je dobrodošlicu poželela… »

Komemorativni skup posvećen žrtvama iz 1944. i 1945. godine

RTV 02.11.2019
SUBOTICA - Na Senćanskom groblju kod spomenika "Ptica slomljenih krila" održana je ekumenska liturgija i komemorativni skup posvećen žrtvama iz 1944. i 1945. godine. Komemorativni skup je održan i u Bajmoku u znak sećanja na nevine žrtve koje su… »

Održana smotra recitatora na slovačkom jeziku

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - U organizaciji Radio-televizije Vojvodine u novosadskom "Studiju M" održana je 46. radijska recitatorska smotra na slovačkom jeziku, na kojoj su se takmičili učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti. Takmičilo se 55 učesnika… »

Srpska pravoslavna crkva stožer našeg trajanja

RTV 02.11.2019
BAČKA PALANKA - U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime učesnike dvodnevnog naučnog skupa, koji se održava u "Bagremari" u Bačkoj Palanci, pod nazivom "Eparhija bačka u osmovekovnoj istoriji srpske pravoslavne crkve" pozdravila je Dragana… »

Ruski i srpski lekari zajedno u Vrbasu i Malom Iđošu

RTV 02.11.2019
VRBAS - Počela je realizacija projekta "Srpsko-ruska mobilna klinika", a ruski i srpski lekari tokom deset dana posetiće deset naselja u opštinama Vrbas i Mali Iđoš. Taj projekat Ruske humanitarne misije posebno je značajan za najstariju populaciju… »

Snimanje filma o Svetozaru Miletiću u Novom Sadu

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Ekipa filma "Svetozar Miletić", posle Beograda i Vršca stigla je i u Novi Sad. Film o nekadašnjem uglednom advokatu, političaru, gradonačelniku Novog Sada snima se u restoranu Balkan ekspres, u Petrovaradinu. Nakon toga istorija će, na… »

Vučević: Politička manjina oko SzS pokazuje svoju nemoć

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Sinoćnim skrnavljenjem Gradske kuće i sve većom agresijom i pretećim porukama na društvenim mrežama, politička manjina okupljena oko Saveza za Srbiju pokazuje svoju nemoć, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Sinoćni… »

All stars bend zatvara Pančevački džez festival

RTV 02.11.2019
PANČEVO - Ovih dana Pančevo je u znaku džeza. Naime Pančevački džez festival koji se održava 22. put i ove godine okupio je poznata imena evropske i američke džez scene. Festival se završava večeras nastupima poznatog trubača Čarles Toilivera… »