Izvor: Sandžak press arhiva vesti 02.11.2019

Besplatni preventivni pregledi u nedelju 3. novembra u prijepoljskoj bolnici

Sandžak press 02.11.2019
Pregledi će se obavljati od 8 do 16 časova, a ovoga puta građani i građanke Prijepolja imaće priliku da urade EKG i merenje krvnog pritiska, obave neurološki pregled, urade analizu šećera u krvi i mamografski pregled saopšteno je iz prijepoljske… »

Industrijska zona u Priboju spremnija za investitore: EU obezbijedila bolje uslove za nove kompanije

Sandžak press 02.11.2019
U industrijskoj zoni Priboj završeni su radovi na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove vodovodne i hidrantske mreže. Radovi su dodatno unapredili uslove za poslovanje i privlačenje novih investitora. Radovi koje je finansijski podržala Evropska… »

Na Dan opštine otvoren rekonsturisani Trg u Novoj Varoši

Sandžak press 02.11.2019
Nova Varoš danas slavi opštinski praznik, datum kada je Javorska brigada pre 107 godina oslobodila zlatarski kraj od viševekovnog otomanskog ropstva. Opštinska svetkovina ove godine obeležava se višednevnim aktivnostima uz obilje kulturno zabavnih… »

Almir Šaćirović novi predsednik FSO Novog Pazara, Raške i Tutina

Sandžak press 02.11.2019
Predsednik Fudbalskog kluba Novi Pazar 1928 Almir Šaćirović izabran je za novog predsednika Fudbalskog saveza Novog Pazara, Raške i Tutina. Ta funkcija u međuopštinskom fudbalskom savezu bila je upražnjena u prethodnih osam meseci, posle smrti… »

Nasilje nad seoskim ženama: ćute žrtve, ćuti okolina

Sandžak press 02.11.2019
Patrijarhat, izolovanost, ekonomska nezavisnost, neposedovanje imovine, informacija i izostanak podrške institucija, karakteristike su kojima se opisuje život žena na selu. Žene koje žive u ruralnim sredinama su, zbog svega navedenog, u većem riziku… »

I đaci sadili smrče

Sandžak press 02.11.2019
U dvorištu Osnovne škole ”Stefan Nemanja” zasađeno je danas 30 sadnica smrče, u okviru akcije ”Zasadi drvo – zasadi svoj kiseonik”. Za najmlađe osnovce to je bilo zanimljivo, ali ne i novo iskustvo, jer su ekološke akcije deo njihovih… »

POZIV DOBRIM LJUDIMA DA SE UKLJUČE – ”Hajrat” otpočeo izgradnju kuće za porodicu Mulić

Sandžak press 02.11.2019
Centar za humanitarni rad ”Hajrat” otpočeo je sa izgradnjom još jedne kuće, ovaj put u selu Doliće, Pešter. CHR ”Hajrat” se odazvao na poziv ove porodice u prošle sedmice ih obišao. CHR ”Hajrat” nije ostao ravnodušan na stanje ove… »

Zamjenik ambasadora Kraljevine Švedske u posjeti IUNP

Sandžak press 02.11.2019
Visoka delagacija ambasade Kraljevine Švedske na čelu sa zamenikom ambasadora, g. Joakimom Varenom, dana 31.10.2019. godine je posjetila Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru. Delegaciju ambasade primili su rektor prof.dr Suad Bećirović… »

Novi Pazar – Brat i sestra uhapšeni zbog trgovine ljudima i organizovanja prostitucije

Sandžak press 02.11.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova PU Novi Pazar lišili su slobode Antona Đ. (17) i njegovu sestru Milicu V. (25) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima. Kako saznaje Indeksonline, policija intenzivno… »

Nastavljena saradnja ljekara iz Amerike i Novog Pazara

Sandžak press 02.11.2019
Saradnja Opšte bolnice Novi Pazar sa lekarima iz Amerike uspešno se realizuje. Trenutno se u bolnici nalazi ekipa lekara ortopeda, radiologa, internista i hirurga koji rade sa našim lekarima, prenose znanje na njih, razmenjuju iskustva. Kako kaže… »