Izvor: SEEbiz arhiva vesti 02.11.2019

Palmer zapretio sancijama Srbiji ako nabavi ruske raketne sisteme

SEEbiz 02.11.2019
SKOPLJE - Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Matthew Palmer izrazio je danas zabrinutost SAD zbog prisustva ruske vojne opreme u Srbiji i zapretio sankcijama ako Beograd nabavi ruske raketne sisteme. "Postoji doza… »

Likvidiran jedan od vođa navijača Partizana

SEEbiz 02.11.2019
BEOGRAD - Na pumpi u Ulici Grčića Milenka u beogradskom naselju Šumice ubijen je Ljubomir Marković, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz, kada je nepoznati napadač ispalio u njega više hitaca. Policija obavlja uviđaj i traga za… »

Bakota: Hrvatska želi baklju proširenja EU-a prenijeti dalje tijekom svog predsjedanja

SEEbiz 02.11.2019
BEOGRAD - Pitanje reformi Europske unije može ići ukorak s proširenjem i nastojat ćemo pokazati da je proces proširenja kredibilan jer je to jedna od najuspješnijih europskih politika, a Hrvatska ima posebnu odgovornost tu „baklju“ proširenja… »

Hrvatski poslodavci ne biraju: Radnici stižu sa svih strana svijeta

SEEbiz 02.11.2019
ZAGREB - Europska unija lani je izdala 3,22 milijuna dozvola za boravak strancima koji nisu građani EU, i to radi zapošljavanja, obrazovanja, obiteljskih razloga, prava na azil i supsidijarnu zaštitu. Iz podataka Eurostata kojim strancima i zbog kojih… »

Rekordna razina američkog državnog duga

SEEbiz 02.11.2019
WASHINGTON - Američki državni dug ponovo je probio sve rekorde i trenutno iznosi nešto više od 23 bilijuna dolara, objavilo je Ministarstvo financija SAD-a. Uoči dolaska Donalda Trumpa na funkciju predsednika, državni dug SAD iznosio je oko 20… »

Kineski Fosun kupio brend kompanije Thomas Cook

SEEbiz 02.11.2019
LONDON - Kineska grupacija Fosun objavila je u petak da je kupila brend turističke kompanije Thomas Cook za 13 milijuna eura, više od mjesec dana nakon objave stečaja te britanske tvrtke o kojemu su se bili raspisali svjetski mediji. Fosun u… »

Marić: Najvažnije je da će mladi osjetiti porezno rasterećenje

SEEbiz 02.11.2019
ZAGREB - Oko 260.000 zaposlenih mladih u dobi do 30 godina zbog nove porezne reforme imat će veća godišnja primanja zbog smanjenja poreza na dohodak za 50 do 100 posto, no mjera za mlade, kako ju je nazvao ministar financija Zdravko Marić, koja bi… »

Države bivše Jugoslavije ekonomski ne mogu jedna bez druge

SEEbiz 02.11.2019
SARAJEVO - Dok svjedočimo mnogim i stalnim političkim tenzijama između zemalja bivše Jugoslavije, ekonomija pokazuje upravo suprotno - povezivanje je nužno. "Dugo godina smo bili jedno tržište, nemamo jezičnih barijera, imamo iste navike u… »

Pribičević: Predloženi proračun za 2020. godinu podsjeća na Sanaderov

SEEbiz 02.11.2019
ZAGREB - Ekonomisti su umjereno ili jako kritični u ocjenama Vladinog prijedloga proračuna za 2019. Alen Kovač, glavni ekonomist Erste banke, ističe kako je "nužno zaključiti da je politički ciklus nadjačao eventualni napor u smjeru… »

Solarna elektrana EPS na Tari ispunjava planove proizvodnje

SEEbiz 02.11.2019
ZAOVINE/BAJINA BAŠTA – EPS-ova fotonaponska elektrana "Brana Lazići", koja funkcioniše u okviru hidroelektrane "Bajina Bašta", za devet meseci ove godine proizvela je više od 320.000 kilovatsati električne energije od energije sunca, rečeno je… »