Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 02.11.2019

S-400 još nije napustio Srbiju, tvrdi general Forca /video/

Sputnik 02.11.2019
Bugarska reakcija na S-400, nove vežbe srpskih avijatičara u Rusiji, rezolucija o braći Bitići i odnosi SAD i Turske su teme o kojima smo razgovarali u pregledu nedelje „Od četvrtka do četvrtka“ sa profesorom dr Božidarom Forcom, generalom… »

Novi zakon o izvršiteljima donosi pogodnosti za dužnike, ali ipak treba biti oprezan

Sputnik 02.11.2019
Kada 1. januara stupe na snagu izmene zakona o izvršiteljima, na one koji duguju će se, uz već znana restriktivna, odnositi i neka nova, povoljnija rešenja. S obzirom na činjenicu da je izmenjeno više od polovine zakona, gotovo da bi se moglo reći… »

Prorok: Preti li balkanska katastrofa za EU /video/

Sputnik 02.11.2019
Novi krug javne polemike o Balkanu iniciran je odlukom Francuske da blokira evrointegracije Severne Makedonije i Albanije. Raspravi se pridružio i iskusni švedski diplomata Karl Bilt, koji je upozorio da Evropska unija može da doživi stratešku… »

Zašto više od 80.000 mladih Crnogoraca želi da ode iz zemlje

Sputnik 02.11.2019
O životu van Crne Gore mašta čak 70,3 odsto mladih, pokazalo je najnovije istraživanje Vestminsterske fondacije za demokratiju. Istraživanje je za potrebe te organizacije sprovela agencija „Defakto“, i to na uzorku od 900 mladih uzrasta od 16 do… »

Velika Britanija održala lekciju Balkanu kako se ne naseda na blef EU /video/

Sputnik 02.11.2019
Velika Britanija odlučnim stavom priterala je Evropsku uniju na pregovore i ustupke dok male nesrećne zemlje bezuspešno čekaju „nagradu“ iz Brisela. Odbijanje Evropske unije da otvori pregovore o članstvu sa Severnom Makedonijom i Albanijom za… »