Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 02.11.2019

Vučić odgovara Palmeru: Ovo me podseća na šalu!

Sputnik 02.11.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga nedavne izjave zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera o Kosovu i Metohiji „podsećaju na šalu“. „Ako je sve tako kao što je rekao Metju Palmer, i to na Kosovu, gde sam… »

Evropljanima neće spasiti kožu superdržava s druge strane okeana — Kurdi znaju ponešto o tome

Sputnik 02.11.2019
Ujedinjena Evropa nastavlja da ispoljava diplomatsku bespomoćnost u spoljnopolitičkim pitanjima, a da bi rešila taj problem, mora da postane strateški nezavisna od SAD, navodi na stranicama „Le pres Kanadijena“ ekspert u oblasti međunarodnih… »

Protest „1 od 5 miliona“ u znaku borbe protiv zagađenja vazduha

Sputnik 02.11.2019
Protest „1 od 5 miliona“ održan je večeras 48. put u Beogradu, a tema je, prema rečima organizatora, bila „zagađenje — kako vazduha, tako i u kulturi“, prenosi Tanjug. Protest je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta upozorenjem na… »

Tužilašvo dalo nalog policiji da otvori istragu o Bastaću

Sputnik 02.11.2019
Više tužilaštvo u Beogradu dalo je zahtev policiji da prikupi potrebne informacije i obaveštenja o slučaju Lazara Lešnjaka, koji tvrdi da ga je mučio kum Marko Bastać i koji je izneo detalje o Bastaćevim malverzacijama za vreme obavljanja… »

Tači, Veselji i Kurti imaju srpski pasoš

Sputnik 02.11.2019
Većina albanskih političara sa Kosova i dalje ima srpsko državljanstvo, pa tako naš pasoš imaju Hašim Tači, Aljbin Kurti, Kadri Veselji, Vjosa Osmani, piše Blic. Kako navodi Blic, Vljora Čitaku nije jedina albanska političarka sa Kosova koja se… »