Izvor: Studio B/Društvo arhiva vesti 02.11.2019

Konferencija,,Govor i jezik 2019’’

Studio B 02.11.2019
,,GOVOR I JEZIK 2019’’, naziv je sedme Internacionalne konferencije o fundamentalnim i primenjenim aspektima govora i jezika, na kojoj su učestvovali stručnjaci iz 14 zemalja. Cilј konferencije je razmena znanja i iskustava iz različitih naučnih… »

Nove medalje za učenike Matematičke gimnazije

Studio B 02.11.2019
Učenici Matematičke gimnazije postigli su ponovo uspeh, ovoga puta na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja u Moskvi osvojivši drugo mesto u ukupnom plasmanu, dok je na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević osvojio prvo… »

Uspešno izvedena vežba srpskih i ruskih vazduhoplovaca

Studio B 02.11.2019
Piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su u Rusiji izveli zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2019. Petu zajedničku vežbu… »

Još snažnija borba protiv narkotrafikinga

Studio B 02.11.2019
Od policije se očekuje još snažnija borba protiv narkotrafikinga, što je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je u Guči potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Stefanović, koji je obišao… »

Danas su Mitrovske zadušnice

Studio B 02.11.2019
Vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) danas obeležavaju Mitrovske zadušnice, uoči praznika Svetog velikomučenika Dimitrija. Na Zadušnice se služe Sveta liturgija i parastos na kojem sveštenik vinom preliva žito, a posle službe ljudi obilaze… »