Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Zemljotres u BiH, 50 kilometara od Banjaluke, padali dimnjaci sa kuća

Vesti online 02.11.2019
Prema prvim podacima potres koji je pogodio područje Bosne i Hercegovine bio je jačine 5.1 po Rihteru, objavljeno je na EMSC.org, koji je nešto kasnije napisao kako je potres jačine 4,8 po Rihteru. Ali, Federalni hidrometeorološki zavod objavio je da… »

Dodik: Reforme – ne zbog EU nego zbog nas

Vesti online 02.11.2019
Amerikanci će da me označavaju kao nekog ko blokira „napredak“ u BiH sve dok budu svoj interes proglasavali za naš i stavljali ga iznad interesa srpskog naroda u BiH, pa i ukupne BiH, kaže srpski član Predsednistva BiH Milorad Dodik. On je to… »

Zaev otkrio kad će biti gotov protokol o NATO i datum izbora

Vesti online 02.11.2019
Političke stranke treba da pripeme liste kandidata za prevremene parlamentarne izbore 12. aprila 2020, jer ceo postupak oko ratifikacije pristupnog protokola za učlanjenje Severne Makedonije u NATO očekuje se da bude okončan do 11. februara, kada se… »

Goražde: Vatra za deset minuta progutala farmu za uzgoj pilića

Vesti online 02.11.2019
U naselju Hubjeri na samoj granici između Goražda i Novog Goražda sinoć posle 20 sati u potpunosti je izgorio objekat za uzgoj pilića u vlasništvu Zaima Hubjera. Požar koji je najverovatnije uzrokovala peć koja je zagrejavala prostoriju, u samo… »

Isplivala izjava Kolindine frizerke: Imat ćemo Srpkinju za prvu damu, tužno

Vesti online 02.11.2019
Pre par dana Kolindina frizerka je na svom profilu na Fejsbuku napisala šta misli o supruzi predsedničkog kandidata Miroslava Škore. Onako, ponosno … I tek tako, ničim izazvano, njen stav je postao jedan od najšerovanijih na Balkanu. Ona danas… »

I komšije sanjaju o Nemačkoj: Sve više mladih odlazi iz Crne Gore

Vesti online 02.11.2019
O životu van Crne Gore mašta čak 70,3 odsto mladih, pokazalo je najnovije istraživanje Vestminsterske fondacije za demokratiju. Istraživanje je za potrebe te organizacije sprovela agencija „Defakto“, i to na uzorku od 900 mladih uzrasta od 16 do… »

Linta: Obustava sudskog postupka protiv Živkovića je skandal

Vesti online 02.11.2019
Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, ocenio je danas kao skandaloznu odluku hrvatskog pravosuda da obustavi sudski postupak protiv hrvatskog veterana Marijana Živkovica, kome se sudilo za razbijanje cirilicnih… »

„Nema veze odakle su radnici, samo da su što jeftiniji“

Vesti online 02.11.2019
Evropska unija prošle godine je izdala 3,22 miliona dozvola za boravak strancima koji nisu građani EU. Dozvole se izdaju radi zapošljavanja, obrazovanja, porodičnih razloga, prava na azil i supsidijarnu zaštitu. Među 13 država koje prednjače po… »