Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 02.11.2019

Ministarstvo o problemu nekažnjivosti zločina nad novinarima

Vesti online 02.11.2019
Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, koji se obeležava danas, celokupno društvo treba da podseti da mora ozbiljnije da se pristupi ovom problemu, istaklo je Ministarstvo kulture i informisanja. Ministarstvo u saopštenju… »

„Iljušin 76“ izlio više od 84 tone vode na vatru na Staroj planini

Vesti online 02.11.2019
Avion-tanker „iljušin 76“ Ministarstva za vanredne situacije Rusije izlio je više od 84 tone vode na području šumskih požara na Staroj planini u Srbiji, saopštilo je to ministarstvo. „Tokom subote avion je obavio dva leta, izbacivši 84 tone… »

SAD: Napredak Srbije u borbi protiv terorizma, pretnje ostaju

Vesti online 02.11.2019
Stejt department u godišnjem izveštaju o borbi protiv terorizma u 2018. godini ocenio je da je Srbija ojačala napore u borbi protiv terorizma, nastavila saradnju sa međunarodnim partnerima kao i da je članica globalne Koalicije za borbu protiv… »

Srpski i ruski piloti na vojnoj vežbi BARS 2019

Vesti online 02.11.2019
Piloti RV i PVO Vojske Srbije i njihove kolege iz ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uspešno su u Rusiji izveli zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2019. Petu zajedničku vežbu BARS (Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije), kao i onu koja je prošle… »

„Nacističko vanredno stanje“ proglašeno u nemačkom gradu

Vesti online 02.11.2019
Grad u istočnoj Nemačkoj proglasio je „nacističko vanredno stanje“, navodeći da ima ozbiljan problem s krajnjom desnicom. Većnici u gradu, koji je pretendent za evropsku prestonicu kulture 2025., sada su odobrili rezoluciju u kojoj se kaže da je… »

„Oboreni spomenici i polomljen krst“ – Srbi na Kosovu obeležili zadušnice

Vesti online 02.11.2019
Raseljeni Srbi iz Prištine, a među njima i manji broj onih koji još uvek žive u ovom gradu, obišli su, povodom Mitrovskih zadušnica, grobove predaka i svojih najbližih, javlja Kosovo Online. Dva autobusa raseljenih iz Prištine, jedan iz Niša… »

„Hrvatska ima odgovornost da pomogne Srbiji oko EU“

Vesti online 02.11.2019
Pitanje reformi Europske unije može ići ukorak s proširenjem i nastojaćemo da pokažemo da je proces proširenja kredibilan jer je to jedna od najuspješnijih evropskih politika, a Hrvatska ima posebnu odgovornost tu baklju proširenja preneti dalje… »

Nova vakcina protiv tuberkuloze spasila bi milione života?

Vesti online 02.11.2019
Svake godine u svetu oboli 10 miliona ljudi od tuberkuloze, trenutno vodećeg uzroka smrti od zaraznih bolesti, a taj trend mogao bi se preokrenuti čak i delimično efikasnom vakcinom, piše „Njujork tajms“. Nova eksperimentalna vakcina zaštitila je… »

Kako da Srbija bude Švajcarska, a Kosovo kao Norveška bez Evropske unije

Vesti online 02.11.2019
Srbija kao Švajcarska, Kosovo kao Norveška. Veton Suroi u autorskom tekstu za Kohu podseća da je prošlo 15 godina od kada je Severna Makedonija, tada BJRM postala kandidat za članstvo u EU, ali odatle nije odmakla jer pregovori nisu otvoreni. Zato… »

General Forca tvrdi: S-400 još nije napustio Srbiju

Vesti online 02.11.2019
I protekle nedelje u žiži interesovanja bio je S-400 koji je stigao u Srbiju. Ruski avioni koji su doneli sisteme S-400 i „Pancir S“ morali su da koriste vazdušni prostor nekih zemalja-članica NATO, a potvrdu da je to bila Bugarska dobili smo od… »