Nauka & Tehnologija arhiva vesti 02.11.2019

Naučnici našli mesto na Zemlji gde život ne može da se razvije

RTS 02.11.2019
„Gde ima vode, ima i života“, glasi poslovica. Ne baš, kažu francuski naučnici u novom istraživanju. U kakvim uslovima ne može da se razvije organski život na Zemlji? Da bi to otkrili naučnici su se zaputili u jedan od klimatski… »

Motorola RAZR 2019 na novim promotivnim fotografijama

Benchmark 02.11.2019
Nakon što su se prethodnih dana pojavili zvanični renderi dolazećeg Motorola RAZR 2019 telefona, dojavljivač Evan Blass je sada objavio još nekoliko novih fotografija sklopivog telefona. Nekoliko fotografija prikazuje telefon u zatvorenom položaju i… »

Intel tvrdi da će 10nm desktop procesori stići početkom naredne godine

Benchmark 02.11.2019
Ranije ovog meseca, Intel je potvrdio da će kompanijini planovi sa objavom procesora uključivati 10nm modele, čime je kompanija negirala glasine o tome da na tržište neće plasirati 10nm desktop čipove. Sada izveštaj sajta IT World Canada sugeriše… »

Blizzard potvrdio Diablo IV, objavljen i gejmplej trejler (video)

Benchmark 02.11.2019
Nakon što se pojavilo nekoliko procurelih informacija, Blizzard je zvanično najavio Diablo IV tokom BlizzCona. Kompanija je svoju konferenciju započela impresivnim i brutalnim gotskim trejlerom, koji daje prvi uvid u to kako će RPG igra izgledati… »

"Država sada po prvi put ima potpunu tehničku kontrolu nad internetom"

B92 02.11.2019
Ruske vlasti su stvorile pravne mogućnosti za gašenje interneta u toj zemlji, nakon što je u petak kontroverzni zakon stupio na snagu. Vlada namerava da stvori infrastrukturu za "suvereni" internet, što je predstavila kao nužnost u obrani protiv… »

Baterije koje neće morati da se pune

RTS 02.11.2019
Naučnici sa Univerziteta u Alberti i Torontu napravili su šemu za kvantnu bateriju koja nikada ne gubi snagu. Baterija još ne postoji, ali ukoliko uspeju u svom naumu, to bi značio veliki tehnološki proboj na polju skladištenja energije… »

Review: Death Stranding

B92 02.11.2019
Bog će ga samo sveti znati sa kakvim sam ushićenjem iščekivao ovu igru. Metode kojima se hajp umanjuje, prevazilazile su meditaciju i astralno projektovanje u mirnije ravni postojanja. Prva nezavisna igra tvorca mog omiljenog serijala video-igara… »

Otkriven neobičan fosil morskog reptila (FOTO)

Vesti online 02.11.2019
U Poljskoj je pronađen fosil morskog reptila koji je živeo pre 150 miliona godina. Paleontolozi navode da je morski reptil pronađen u kukuruznom polju u selu Kšižanovice, bio plesiosaur. Procena arheologa je da reptil pripada periodu mezozoika, da je… »

Lansirana raketa sa opremom i zalihama za Međunarodnu svemirsku stanicu

N1 Info 02.11.2019
U subotu je lansirana raketa američke svemirske kompanije Northrop Grumman koja prenosi hiljade kilograma opreme i zaliha astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Raketa Antares lansirana je u 14 časova s ostrva Volops u Virdžiniji, saopštila… »

Diablo IV: Povratak horor korenima

PC Press 02.11.2019
Već neko vreme se sluša o tome da Blizzard priprema Diablo IV, a najava za novu igru se očekivala još 2018, ali se nije dogodila sve do nedavno. Novi Diablo je konačno najavljen, i to na godišnjem događaju BlizzCon 2019, tako da ljubitelji sada… »