Arhiva vesti 28.11.2019

UNS: Povlačenje NIN-a je akt cenzure

Novi magazin pre 9 dana
Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra da je povlačenje današnjeg NIN-a zbog fotografije na naslovnoj strani i njena zamena akt cenzure kojom je izdavač suspendovao pravo uredništva na samostalnost uređivačke politike, iako izdavač ima pravo da… »

Usvojen budžet za 2020. godinu

Novi magazin pre 9 dana
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas budžet za 2020. godinu. Predlogom budžeta predviđeni su budžetski prihodi od 1.314,5 milijardi dinara i rashodi od 1.334,7 milijardi dinara, tako da će deficit iznositi 20,2 milijarde dinara, odnosno 0,3… »

Mića Jovanović prodao Megatrend, seli se na Azurnu obalu

Nova ekonomija pre 10 dana
Rektor privatnog Univerziteta Megatrend Mića Jovanović izjavio je da je danas preneo celokupno vlasništvo nad tom obrazovnom institucijom na jedan nemački konzorcijum za 56 miliona evra. Novi vlasnik, kako navodi RTS, ima obavezu i da u periodu od pet… »

Najavljeno ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru Srbije

Beta pre 9 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će na kraju ove godine predložiti potpuno ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, ali će zadržati vladinu komisiju kako ne bi došlo do prekomernog zapošljavanja. Na sednici… »

U kineskoj fabrici u Kragujevcu radiće 250 radnika do sredine 2020. godine, a do 2023. ukupno 800

Danas pre 9 dana
U kompaniji „Yanfeng Automotive Interiors“ (YFAI), koja ja danas svečano otvorena u Kragujevcu, proizvodnja enterijer delova za autoindustriju je otpočela pre 15-ak dana uz angažovanje 180 radnika, a do sredine 2020. godine biće uposleno ukupno… »

Sve manje nade da će neko biti pronađen živ, 46 mrtvih

Studio B pre 10 dana
Sve je manje nade da će spasioci pronaći nekog živog ispod ruševina zgrada u Albaniji, dva dana posle zemljotresa u kojem je, prema najnovijim podacima, poginulo 46 osobe. foto Hektor Pustina Tri dana nakon razornog zemljotresa u Albaniji, potvrđeno… »

Vežba policijskih specijalaca Srbije i Kine (FOTO)

Politika pre 10 dana
Smederevo - Zajednička pokazna vežba pripadnika MUP-a Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine, iz provincije Henan, održaana je u smederevskoj železari HBIS Grup Srbija. Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije… »

Sastav Partizana - Savo se opekao u Mančesteru, ovu grešku večeras neće ponoviti?

Sportske.net pre 10 dana
Biti il' ne biti za ekipu Partizana. Fudbaleri Partizana večeras igraju ključnu utakmicu u borbi za opstanak na evropskoj sceni, u Ligi Evrope. Rival im je sjajna ekipa holandskog AZ Alkmara, koja je u neverovatnoj formi i koja je u poslednjih šest… »

Milan Popović o starateljstvu nad sinom! Aleksandar ostaje u Zagrebu i ne vodim ga u Srbiju!

Kurir pre 10 dana
Milan Popović danas je dobio starateljstvo nad sinom Aleksandrom i odgovorio je na pitanje koje je sve zanimalo - da li će dovesti sina u Srbiju. "Što se tiče same presude, znate da to ne mogu da komentarišem. Ne smem da vam dam nikakve komentare… »

Troje ranjenih, tri vozila izgorela u pljački kombija sa novcem kod Leposavića (VIDEO)

RTV pre 9 dana
LEPOSAVIĆ - Policija je pokrenula operativni plan "Čelični prsten" i intenzivno traga za razbojnicima koji su danas u mestu Dren, nedaleko od Leposavića, napali transport novca firme "Henderson". Prema rečima Branislava Radovića, portparola Kosovske… »