Arhiva vesti 13.03.2020

Korona virus: U Srbiji 35 zaraženih, Evropa epicentar zaraze, vanredno stanje u SAD i Španiji

Južne vesti 13.03.2020
Reuters U Italiji je broj umrlih porastao za 250 u poslenja 24 sata Broj zaraženih korona virusom u Srbiji porastao je za četiri i sada je 35, najnoviji su podaci objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja. Do 18 časova 13. marta 2020. godine, u… »

Zabrana javnog okupljanja odnosi se i na svadbe, klubove...

RTV 13.03.2020
BEOGRAD - Javnim okupljanjem više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru smatra se okupljanje u objektu, stacionarnom ili privremenom, i svakom drugom objektu i prostoriji sa potpunim krovnim pokrivačem, u kojem se bez obzira na povod i razloge može… »

Šarčević: "Biće sankcionisani oni koji na svoju ruku zatvaraju škole"

B92 13.03.2020
Ministar prosvete Mladen Šarcević izjavio je da se moraju poštovati tačno određene procedure u slučaju zatvaranja škola. On kaže i da odluku o tome ne mogu da donose direktori i najavio je sankcije za one direktore koji su to uradili na svoju… »

Tramp zbog korone proglasio vanredno stanje u SAD

RTV 13.03.2020
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp proglasio je vanredno stanje zbog pandemije Covida-19 čime se otvara mogućnost da obezbedi 50 milijardi dolara iz državnih rezervi za borbu protiv korona virusa. On je pozvao sve države da uspostave… »

CG uvela mere iako nema zaraženih; U regionu najteže u Sloveniji FOTO

B92 13.03.2020
U svim zemljama u regionu zabeleženi su novi slučajevi zaraze koronavirusom, osim u Crnoj Gori, što je čini jedinom zemljom u okruženju u kojoj nema zaraze. U Srbiji su zabeležena četiri nova slučaja, što je ukupno 35 zaraženih koronavirusom… »

Brnabić: Bez obzira na pritiske, ne zatvaramo škole, slušamo struku

RTS 13.03.2020
Stav struke je da nema nikakvog opravdanja i osnova da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtiće i fakultete, rekla je premijerka Ana Brnabić. Ističe da se moraju slušati preporuke stručnjaka, bez obzira na sve pritiske. Struka kaže da je… »

PKS apeluje da proizvođači ne podižu cene, a da građani ne prave zalihe

Danas 13.03.2020
Privredna komora Srbije (PKS) apelovala je danas na proizvođače i trgovce da tokom pandemije virusa korona ne podižu cene proizvoda i ne izlažu potrošače dodatnim troškovima. PKS ponovo naglašava da nije potrebno stvaranje kućnih zaliha jer, na… »

Korona virus: Dušan Vlahović prvi zaraženi srpski fudbaler

Južne vesti 13.03.2020
Getty Images Vlahović proslavlja gol na utakmici protiv Intera u decembru prošle godine Dušan Vlahović, fudbaler italijanske Fiorentine, bio je pozitivan na testu na korona virus, saopštio je njegov klub. Vlahović se nalazi kod kuće i trenutno nema… »

Zvezda prodala 1.374 ulaznice za Napredak

Mozzart sport 13.03.2020
Klub istakao da je proslava rođendana samo odložena. Planirana proslava 75. rođendana Crvene zvezde neće biti održana u subotu protiv Napretka, zbog prevencije od širenja virusa korona. Ipak, iz Crvene zvezde poručuju da je slavlje samo… »

Evropa postala "epicentar" pandemije; Još država beleži nove slučajeve FOTO

B92 13.03.2020
Evropa je postala "epicentar" pandemije korona virusa, upozorila je večeras Svetska zdravstvena organizacija. SZO je pozvala sve zemlje da "otkriju, izoluju, testiraju i leče svaki slučaj". "Evropa se trenutno nalazi u epicentru pandemije Covid-19"… »