Arhiva vesti 16.03.2020

Tramp: Kriza bar do leta, virus u SAD nije pod kontrolom

RTV 16.03.2020
VAŠINGTON, NJUJORK - Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi kriza zbog korona virusa mogla da traje do jula, avgusta, pa i duže, ocenivši da virus nije pod kontrolom u SAD. Tramp je rekao da je isti slučaj u ostatku sveta i nazvao virus… »

Policijski čas ako penzioneri izađu iz kuće: Kazna za izlazak 150.000 dinara! Premijerka najavila najoštrije mere

Kurir 16.03.2020
Mimo zabrane: Stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz stana ili dvorišta, šalteri javnih službi biće zatvoreni, a niko neće biti kažnjen ako kasni s plaćanjem, najavila premijerka. Premijerka Ana Brnabić najavila je da će za građane starije… »

Još dva nova slučaja koronavirusa na Kosovu

Politika 16.03.2020
PRIŠTINA – Ministarstvo zdravlja Kosova je objavilo da su lekarske službe na aerodromu u Prištini u avionu koji je leteo na relaciji London – Priština danas otkrile dve osobe zaražene virusom, čime je broj zaraženih povećan na 15. Radi se o… »

Stupila na snagu uredba o obavezama poslodavaca: Dok je vanredno stanje nema putovanja, a evo ko može da radi od kuće

Kurir 16.03.2020
Uredba o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja, kojom se utvrđuje rad van prostorija i od kuće, uvodi zabranu službenih putovanja, i definiše obaveze oko zaštita zdravlja zaposlenih koju je Vlada Srbije donela 15. marta, objavljena… »

Evo kako će đaci pratiti nastavu od 17. Marta: Predavanja na platformi RTS Planeta u odeljku Moja škola!

Kurir 16.03.2020
Učenje na daljinu u osnovnim i srednjim školama počinje sutra, 17. marta. Nastava za učenike osnovnih škola će se emitovati na kanalu RTS 3, a‚ nastava za učenike gimnazija i srednjih stručnih škola na platformi RTS Planeta u odeljku „Moja… »

Bez produženja ličnih dokumenata, dok ne prođe vanredno stanje važiće vam stara

Jugmedia 16.03.2020
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da šalteri Uprave za upravne poslove, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, od sutra neće raditi. Ministar je precizirao da ova Uprava neće primati zahteve za produženje ličnih… »

Podrška angažovanju Vojske Srbije i merama za sprečavanje širenja virusa korona

Večernje novosti 16.03.2020
Predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije general-potpukovnik u penziji Ljubomir Draganjac istakao je da aposlutno podržava sve mere koja je Republika Srbija donela u borbi protiv virusa korona. Klub generala i admirala Srbije, Udruženje vojnih… »

Dva nova slučaja, u Srbiji 57 zaraženih koronavirusom

Vesti online 16.03.2020
U Srbiji je do danas u 18 sati registrovano još dva nova slučaja obolelih od koronavirusa, pa je broj zaraženih sada 57, objavljeno je na sajtu covid19.rs. U Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Torlak testirano je ukupno 316 osoba, koje su ispunjavale… »

(Foto, video): Na ulicama najviše najstarijih građana, a evo gde su najveće gužve: Srbija i život prvog dana od uvođenja…

Blic 16.03.2020
Preporuka svim građanima Srbije, naročito starijima od 65 godina, da nikako ne izlaze iz kuća, mnogi nisu shvatili za ozbiljno, zbog čega je premijerka Srbije Ana Brnabić danas najavila da će biti razmotreno i uvođenje policijskog časa. Reporeri… »

Novo saopštenje - Zvezdini stranci otputovali, ostala samo dvojica

Sportske.net 16.03.2020
Klub im je izašao u susret. Košarkaški klub Crvena zvezda obustavio je danas sve aktivnosti seniorskog tima, mlađih kategorija i škole zbog pandemije korona virusa do normalizaicje stanja u Srbiji. Većina stranih igrača je, navodi se, na lični… »