Arhiva vesti 17.03.2020

Korona virus i Srbija: Zabrana kretanja tokom noći, za starije od 65 godina u potpunosti, ukupno 72 zaraženih

B92 17.03.2020
Vlada je na današnjoj sednici donela i nove mere, koje između ostalog, propisuju da distanca između ljudi na svim okupljanjima mora da bude najmanje dva metra. U Srbiji će od srede, 18. marta biti uvedeno ograničenje kretanja svim građanima od osam… »

Čitulje pokazuju tragične razmere koronavirusa u Italiji: deset stranica samo u jednom lokalnom listu (VIDEO)

Politika 17.03.2020
Broj zaraženih koronavirusom u Italiji, evropskom žarištu pandemije, ne prestaje da raste, a broj preminulih dostiže crni rekord iz dana u dan. Do danas je obolela 31.500 ljudi, a umrlo ih je oko 2.500. Kolike su razmere smrtnosti u Bergamu, u… »

Korona virus i policijski čas: Šta znači zabrana kretanja za stanovništvo u Srbiji

Južne vesti 17.03.2020
fonet Ana Brnabić Svim građanima Srbije biće od srede 18. marta ograničeno kretanje - u toku noći svima, a starijima od 65 godina u potpunosti, saopštili su najviši zvaničnici Srbije. „Doneli smo odluke koje su nepopularne, ali će sačuvati… »

Kako učenici prate nastavu preko kanala i platformi RTS-a

RTS 17.03.2020
Počela je nastava na daljinu za sve učenike u Srbiji. Pored mogućnosti praćenja nastave na TV kanalu RTS 3 i na internet platformi RTS Planeta (rtsplaneta.rs), nastavne jedinice za osnovce i srednjoškolce dostupne sui na sajtu RTS-a mojaskola.rts.rs… »

Vučić: Zabrana kretanja od 20h do 5h ujutro

N1 Info 17.03.2020
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije donela odluku da je od srede ujutro od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak starijima od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama - zabranjen je izlazak osobama starijim od 70 godina… »

Brnabić: Ne isključujem mogućnost najtežih mera

Dnevnik 17.03.2020
BEOGRAD: Premijerka Ana Brnabić ne isključuje mogućnost da država večeras uvede drastičnije, "najteže", mere za sprečavanje širenja korona virusa i apelje na pripadnike dijaspore da ne dolaze u Srbiju, budući da je u protekla dva dana u našu… »

Podnete prijave zbog kršenja samoizolacije

B92 17.03.2020
Policija u Kruševcu podneće krivične prijave protiv pet osoba koje nisu poštovale mere samoizolacije. Policija prilikom kontrole na adresi prebivališta nije pronašla trojicu Kruševljana starosti 68, 32 i 25 godina kojima je bila doneta mera… »

UEFA presekla: Nacionalna prvenstva igraju se do kraja juna

Vesti online 17.03.2020
Nacionalna fudbalska prvenstvo, nakon što je EURO odložen za narednu godinu, igraće se do kraja juna, odlučeno je na sastanku UEFA. Kad se završe suspenzije takmičenja zbog korona virusa, domaća prvenstva će se nastaviti, po ubrzanom principu… »

Zadovoljan i FSS: Pozdravi od UEFA za Kokezu i Blana

Mondo 17.03.2020
Gensek FSS Jovan Šurbatović je posle diskusije preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija, rekao je da su donete najbolje moguće odluke. Gensek FSS Jovan Šurbatović je posle diskusije preko video-konferencije sa… »

Vučić: Izbori ne postoje dok traje korona

Vesti online 17.03.2020
Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da se izbori za poslanike koji su raspisani 4. marta prekidaju i da više ne teku nikakve izborne radnje i da više nema nikakvih izbornih blokova. – To je dogovor danas i ja sam zahvalan svim ljudima koji su… »