Arhiva vesti 24.03.2020

Ministartsvo zdravlja: 303 potvrđena slučaja korona virusa u Srbiji

Plus online pre 11 dana
U Republici Srbiji su do 15 časova 24. marta 2020. godine registrovana ukupno 303 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova, 24. marta 2020. godine testirani su uzorci 94 osobe od kojih je 54 pozitivno i 40 negativno na novi… »

Prvi slučaj korone u Vladi Srbije!

Pravda pre 10 dana
Došlo je do prvog slučaja zaraze u Vladi Srbije, a koronavirusom je zaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva zaštite životne sredine. On je inače iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji. Svi… »

Dve bebe u Srbiji zaražene koronavirusom

Sputnik pre 10 dana
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da su u Srbiji do sada potvrđena dva slučaja zaraženih beba virusom korona. Prva beba sa Kovidom-19 je u kućnoj izolaciji, dok je beba stara sedam meseci na lečenju u KBC „Dragiša… »

Škondrić: Lekova ima u dovoljnim količinama

N1 Info pre 10 dana
U Srbiji ima dovoljno lekova za sve grupe pacijenata, hronične i onkološke bolesnike, izjavila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škondrić. "Molimo građane da ne kupuju lekove i stvaraju veštačke nestašice zato što… »

Boža Maljković: MOK doneo pravu odluku

Mozzart sport pre 10 dana
“Zdravlje sportista mora biti na prvom mestu”, izjavio je prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije nakon odluke da Tokio 2020 bude odložen. Olimpijske igre koje su planirane za predstojeće leto su otkazane. Sasvim logična odluka, s obzirom na stanje… »

Korona virus: Četvrta žrtva u Srbiji, cela Indija u karantinu

BBC News pre 11 dana
Žena iz Niša, stara 60 godina, četvrta je žrtva korona virusa u Srbiji, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Broj preminulih od korona virusa u Srbiji raste, predsednik Aleksandar Vučić najavljuje nove mere za tri grada i porast broja… »

Nemačka izgubila naručenih šest miliona zaštitnih maski

Dnevnik pre 10 dana
NAJROBI: Nemačka vojska izgubila je šest miliona zaštitnih maski na aerodromu u Najrobiju, prestonici Kenije, rekao je portparol nemačkog Ministarstva odbrane. Kako navodi CNN, nemačko Ministarstvo odbrane naručilo je maske od neimenovanog… »

U KBC Dragiša Mišović 120 sa koronom: 1 na respiratoru i u teškom stanju

Kurir pre 11 dana
U KBC Dragiša Mišović trenutno je zbrinuto 120 pacijenata zaraženih novim korona virusom, jedan je na respiratoru i u teškom opštem stanju, kaže direktor te zdravstvene ustanove prof. Vladimir Đukić. On je naglasio da to nije konačna brojka za… »

Počinju masovna testiranja na koronavirus, uzorci će se i dalje analizirati na Torlaku

RTS pre 10 dana
Počeće se sa masovnim testiranjima na novi virus kako bi se sprečilo njegovo širenje. Testovi će se, kao i do sada, analizirati na "Torlaku", dok će se tome pridružiti i Klinički centar Srbije. Epidemiolog Predrag Kon je objasnio da će ubuduće… »

Novosadska policija uhapsila desetoro zbog kršenja policijskog časa, prijave protiv osmoro starijih od 65 godina

Radio 021 pre 11 dana
Desetoro ljudi na području Južnobačkog okruga uhapšeni su zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Oni su, sinoć, zatečeni na ulici, čime su prekršili Naredbu o ograničenju i zabrani kretanja na javnim mestima. Određeno im… »