Arhiva vesti 31.03.2020

"Svet se suočava sa najvećom krizom od Drugog svetskog rata"

B92 31.03.2020
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš upozorio je da se svet suočava sa najvećom krizom od Drugog svetskog rata. On je rekao da je pandemija koronavirusa pretnja ljudima u svakoj zemlji i da će dovesti do recesije kakve nije bilo u… »

Kon: I pored svega umereni sam optimista

Politika 31.03.2020
Još nemamo nagli skok da dupliramo broj iz dana u dan, to nam se još nije desilo”, kaže dr Predrag Kon. Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras, gostujući u emisiji „Upitnik” na RTS-u, da je, bez obzira na današnji dan, koji se smatra… »

Vlada o informisanju o koroni: Odgovornost za širenje dezinformacija!

Mondo 31.03.2020
Vlada Srbije odredila je Zaključkom koji je usvojila je 28. marta da se obaveštenja o preduzetim zdravstvenim merama i drugim informacijama koje se odnose na lečenje COVID-19 date od strane neovlašćenih lica ne mogu smatrati tačnim i proverenim… »

Predsjednica EK-a upozorava na pogubnost dezinformacija o korona virusu

Al Jazeera 31.03.2020
Ursula von der Leyen najavljuje da će Komisija pratiti primjenu vanrednih mjera u svim zemljama članicama Unije. Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen upozorila je na pogubnost dezinformacija o korona virusu, koje su opasne po život… »

Korona virus, Srbija i privreda: Odlaganje plaćanje poreza za manja preduzeća, a svakom punoletnom građaninu 100 evra

BBC News 31.03.2020
Oko 900.000 ljudi rade u malim i srednjim preduzećima u Srbiji i oni su najviše pogođeni trenutnom situacijom. Sa korona virusom život je gotovo stao. Sa njim i tržište. Veliki broj malih preduzeća, trgovina i uslužnih servisa poput kafića… »

Kurti: Ukidamo taksu od ponoći, uspostavljamo reciprocitet

RTS 31.03.2020
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom. Aljbin Kurti je na vanrednoj pres-konferenciji rekao da će odluka biti na snazi do 15. juna kada… »

Za oporavak privrede 5,1 milijardi evra, svim punoletnim građanima po 100 evra

Radio 021 31.03.2020
Ministar finansija Siniša Mali predstavio je paket mera, vredan 5,1 milijardu evra, kao pomoć privredi Srbije pogođenoj virusom korona. Vlada će direktno pomoći svim preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima u iznosu od tri minimalne… »

Dačić: Vraćamo naše građane iz sveta, ali nismo turistička agencija

Politika 31.03.2020
Nema više državljana Srbije zarobljenih na aerodromima i granicama, kazao je šef diplomatije. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se aktivnost tog ministarstva svodi na vraćanje srpskih državljana koji su se zatekli u… »

Kon: Nije potrebno uvođenje 24-časovne zabrane kretanja ako ima discipline

Insajder 31.03.2020
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da ukoliko građani budu disciplinovani uvođenje 24-časovne zabrane kretanje nije potrebno. Kon je za TV N1 rekao da je preduslov za uvođenje 24-časovne zabrane kretana „ozbiljno pogoršanje situacije“ i… »

Kon: Potrebno podići motivaciju građana kako bi se smanjili međusobni kontakti

N1 Info 31.03.2020
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da i pored činjenice da je u prethodna 24 časa u Srbiji zabeležen do sada najveći broj smrtnih slučajeva u vezi sa koronavirusom, trenutna situacija u vezi sa širenjem epidemije "ipak nije tako loša". On je za… »