Arhiva vesti 23.04.2020

Još pet preminulih i 162 novozaražene osobe u poslednja 24 sata

Insajder 23.04.2020
Još pet osoba – četiri muškarca i jedna žena – su preminuli, a kod još 162 osobe u Srbiji je utvrđeno prisustvo koronavirusa u poslednja 24 sata, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare Zoran Gojković, pokrajinski seretar za… »

U BiH registrovano pet novih slučajeva zaraženih koronom: Trenutno 1335 obolelih

Srbija danas 23.04.2020
Tokom noći u laboratoriji KCUS testirano je 376 uzoraka na koron avirus, a pozitivni rezultati su potvrđeni kod pet osoba iz pet različitih gradova. Po jedan novi slučaj je registrovan u Bihaću, Zenici, Travniku, Sarajevu i Bugojnu. Treba istaći da… »

Korona virus: U Srbiji ponovo policijski čas za vikend, polovina preminulih u Evropi iz staračkih domova

Danas 23.04.2020
Građani Srbije predstojeći vikend „najverovatnije“ ponovo provesti u domovima zbog policijskog časa do petka do ponedeljka, Španija opet beleži blagi porast u dnevnom broju preminulih od korona virusa, a prvi datum za otvaranje škola u Velikoj… »

Policijski za vikend verovatno od petka u 18 do pet u ponedeljak

Dnevnik 23.04.2020
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veruje da vlada neće menjati odluku za predstojeći vikend i da će biti zabrane kretanja od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutro. „Što se tiče narednog vikenda, nema popuštanja, znam da ne sme… »

Švedska ima blaže mere, ali i veću stopu smrtnosti od nordijskih suseda

Mondo 23.04.2020
Evo kakvo je stanje u Švedskoj, zemlji koju jedni hvale, a drugi kude zbog blagih mera u borbi protiv korona virusa. Evo kakvo je stanje u Švedskoj, zemlji koju jedni hvale, a drugi kude zbog blagih mera u borbi protiv korona virusa. Najmanje 2.021… »

Drugi dan probe male mature, đaci polažu test iz matematike

RTS 23.04.2020
Drugog dana onlajn probe male mature, učenici će su zadatke iz matematike moći da rešavaju do 21.30 minuta, a u istom terminu i sutra će rešavati kombinovani test. Po završetku testiranja, ponovnim logovanjem na platformu mogu da vide rešenje… »

Izlazimo iz ove situacije, ali svet je tek na početku!

Mondo 23.04.2020
Predrag Kon pojasnio da korona virus jasno slabi u Srbiji, da se polako "gase" i žarišta, a ističe da se pandemija u svetu tek zahuktava - pošto prelazi na južnu hemisferu gde su zdravstveni sistemi znatno lošiji. Predrag Kon pojasnio da korona… »

Operisan Hašim Tači!

Mondo 23.04.2020
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je operisan u Urološkoj klinici KBUC Kosova, saopšteno je iz njegovog kabineta. Predsednik Kosova Hašim Tači danas je operisan u Urološkoj klinici KBUC Kosova, saopšteno je iz njegovog kabineta. Operacija je bila… »

Dačić: Srbi i Mađari iz pograničnih mesta od danas mogu da prelaze granicu

Novi magazin 23.04.2020
Građani Srbije i Mađarske, koji žive u pograničnim mestima i rade ili obrađuju zemlju u susednoj državi, od danas ce moći da prelaze granicu te dve države, saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić. Cilj je delimična… »

Akcija beogradske policije: Uhapšena tri Crnogorca prilikom primopredaje droge

Večernje novosti 23.04.2020
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su tri osobe zbog postojanja sumnje da su počinile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu… »