Arhiva vesti 29.07.2020

Broj zaraženih koronavirusom u svetu premašio 17 miliona

Politika pre 7 dana
VAŠINGTON - Više od 17 miliona ljudi, tačnije njih 17.036.070, zarazilo se korona virusom u svetu, pokazuju podaci sajta „Worldometers”. Međutim, prema tim podacima, više od 10 miliona ljudi u svetu smatra se izlečenim, tačnije njih 10.557.652… »

Odlučeno: EU ostaje zatvorena za Srbe

Vesti online pre 7 dana
Ambasadori zemlja članica EU odlučili da ne vrate Srbiju na listu zemlja kojima je na osnovu „bolje epidemiloške situacije“ dozvoljeno putovanje u EU. Na novoj ažuriranoj listi nema novih zemlja, niti bilo koje države sa Zapadnog Balkna… »

Dačić: Čemu nastavak dijaloga ako nema predloga za kompromis

Beta pre 7 dana
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upitao je danas čemu nastavak dijaloga Beograda i Pritšine ako nema predloga za kompromis, govoreći o pisanju nekih medija o navodnom ultimatumu Evropske unije da Srbija prizna nezavisnost Kosova. "Mi smo… »

Šef Uprave za sprečavanje pranja novca: Spisak NVO i pojedinaca iz medija nije tačan! Neke ne kontrolišemo

Blic pre 7 dana
Željko Radovanović, v. d. direktora Uprave za sprečavanje pranja novca, kaže da nije tačan spisak novinara i nevladinih organizacija čije se finansije kontrolišu, a koji se ovih dana pojavio u nekim medijima. Kako se tvrdilo, Uprava je napravila… »

Broj zaraženih u svijetu premašio 17 miliona

Al Jazeera pre 7 dana
Kina bilježi najviše novozaraženih od sredine aprila, a u SAD-u zaraženo preko 4,5 miliona ljudi. Više od 17 miliona ljudi, tačnije njih 17.036.070, zarazilo se korona virusom u svijetu, pokazuju podaci sajta Worldometers. Međutim, prema tim… »

MUP apeluje na pojedine opozicione političare da prestanu da obmanjuju javnost lažnim vestima

Politika pre 7 dana
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) reagovalo je na objave pojedinih opozicionih političara saopštenjem za javnost u kojem su naveli da apeluju na njih „da prestanu da obmanjuju javnost širenjem lažnih vesti u cilju omalovažavanja rada… »

Nova odluka, većina starih mera protiv širenja epidemije na Kosovu

Slobodna Evropa pre 7 dana
Kosovo u zadnjih nekoliko nedelja beleži rekordan broj obolelih od COVID-19 pa je Vlada Kosova u sredu (28. jula) usvojila nove mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Poslednjih dana brojka obolelih je prelazila 200, a testira se između 400 i… »

Vučić: Srbija za bolju i bržu regionalnu saradnju

Beta pre 7 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija želi brže da razvija regionalnu saradnju i stvori bolje ekonomsko okruženje za sve zemlje Zapadnog Balkana. "Čak i ako se pridružimo Evropskoj uniji pre drugih, ostaćemo u regionu i… »

Preminulo još 7 osoba od korona virusa: Pozitivno 372, na respiratorima 143 pacijenta

iKragujevac pre 7 dana
U poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 9.653 osobe, pozitivno je bilo 372, a nažalost, preminulo je 7 lica. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalaze se 143 osobe, čak 13 manje… »

EU: Srbija i dalje van liste zemalja čiji građani mogu da putuju

Danas pre 7 dana
Ambasadori zemalja članica Evropske unije (EU) odlučili su da ne vrate Srbiju na listu zemalja čijim građanima je na osnovu „bolje ili slične epidemiološke situacije“ omogućeno putovanje u EU, saznaje se danas diplomatskim izvorima u Briselu… »