Arhiva vesti 15.10.2020

Još dve osobe preminule u Srbiji, zaraženo još 203 građana

Radio 021 pre 9 dana
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminule su još dve osobe od posledica korona virusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 770, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na… »

Novi crni rekordi u Italiji i Francuskoj, četiri osobe preminule u Crnoj Gori

RTS pre 9 dana
U svetu je od početka pandemije zabeleženo više od 38,5 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a od posledica zaraze preminulo je preko 1.093.000 ljudi. Rekordan dnevni porast slučajeva koronavirusa u Nemačkoj. London prebačen na nivo "visokog… »

Korona virus i dalje bukti u zemljama Balkana

Sandžak haber pre 9 dana
REGION – Korona virus i dalje bukti u zemljama balkanskog regiona, pa on postaje novo evropsko žarišse sa rekordnim brojem zaraženih u nekoliko zemalja. U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa ponovo zabeležen rast broja novozaraženih – 793 i 10… »

Lajčak: Kosovo da bude spremno na kompromis, Zajednica nakon sporazuma

Slobodna Evropa pre 9 dana
Specijalni predstavnik Evoprske unije za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je na konferenciji za novinare u Prištini nakon dvodnevnih sastanaka s državnim vrhom Kosova i liderima političkih partija, da će Zajednica opština sa srpskom većinom biti… »

Janković: Uskoro obavezne maske i na otvorenom pri kontaktu

Top press pre 8 dana
Nošenje zaštitnih maski uskoro će biti obaveza i na otvorenom prostoru kada dolazi do kontakata, kaže imunolog Srđa Janković. On je na TV Prva rekao da u zatvorenom prostoru uopšte nema diskusije da je maska neophodna i poručio da su fizička… »

Zaplenjena veća količina narkotika, osam uhapšenih

Politika pre 9 dana
Osumnjičeni da su prodavali heroin, amfetamin i kokain, tako što su drogu zakopavali u staklenim i plastičnim posudama na unapred obeleženim mestima, gde su je kupci preuzimali i ostavljali novac. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe… »

Za nedelju dana samo 28 pozitivnih učenika

Politika pre 9 dana
Od početka školske godine zaraženo je 108 od oko 850.000 osnovaca i srednjoškolaca u Srbiji. Više od polovine obolelih su đaci i nastavnici u Beogradu. Prenošenje virusa korona u školskoj populaciji veoma je malo, sudeći po dostupnim podacima o… »

Objavljena imena Rusa kojima je EU uvela sankcije zbog trovanja Navaljnog

Slobodna Evropa pre 9 dana
Europska unija nametnula je zamrzavanje imovine i zabranu putovanja protiv šest visokih ruskih dužnosnika i jedne organizacije zbog "pokušaja atentata" na ruskog oporbenog političara Alekseja Navaljnog hemijskim sredstvom u sovjetskom stilu u augustu… »

Preminule dve osobe, opet više od 200 zaraženih

Nova pre 8 dana
U poslednja 24 sata dve osobe su preminule, dok su još 203 osobe zaražene koronavirusom. Testirano je 6.504 osoba, a na respiratorima se nalazi 25 pacijenata. *** Podsetimo, juče je zaraženo 245 osoba, a jedna osoba je preminula. Takođe, juče je… »

Srbija će insistirati na formiranju ZSO-a sa izvršnim ovlašćenjima

Politika pre 9 dana
Vučić: Insistirali smo na punoj implementaciji Briselskog sporazuma 2013. godine.- Lajčak: Dogovoreno mora biti ispunjeno. Srbija će insistirati na ispunjavanju Briselskog sporazuma, odnosno na formiranju Zajednice srpskih opština, ali ne kao… »