Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 08.01.2021

Selaković razgovarao sa ambasadorom Argentine o unapređenju odnosa

Beta 08.01.2021
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i odlazeći ambasador Argentine u Beogradu Estanislao Savels saglasili su se danas da treba unaprediti saradnju dve zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa, naročito u ekonomiji. Selaković je… »

Vučić: Srbija će ostati pouzdan oslonac Republike Srpske

Beta 08.01.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je u čestitki predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović da će Beograd ostati pouzdan oslonac tog entiteta Bosne i Hercegovine u svim dobrim nastojanjima usmerenim ka miru, opštoj dobrobiti i boljem… »

Dačić: Srbija će učiniti sve da odbrani RS ako neko pokuša nasilno da reši to pitanje

Beta 08.01.2021
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija "učiniti sve" da odbrani Republiku Srpsku od bilo čijih pokušaja da nasilno reši to pitanje. Navodeći da su RS i Dejtonski mirovni sporazum "možda najveći cilj za koji se srpski… »

Mlađan Đorđević: Vučić po nalogu SAD i Nemačke daje Kosovu stolicu u UN

Beta 08.01.2021
Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava, po nalogu Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, da sklopi pravno obavezujući sporazum s Prištinom "kojim bi Kosovo dobilo… »

Milivojević: Vladika Grigorije ne može presudno da utiče na promenu vlasti

Beta 08.01.2021
Politikolog Cvijetin Milivojević rekao je danas da bi eventualni angažman vladike Grigorija u predizbornoj kampanji bio koristan, ali da ne bi bio od presudnog značaja za promenu aktuelne vlasti. Vladika diseldorfski i nemački Grigorije rekao je da… »

Vuk Jeremić o Kosovu, opoziciji, Narodnoj stranci, dijaspori

Beta 08.01.2021
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je vlast da jasno i javno saopšti da Srbija odbija ideju o članstvu Prištine u UN, odnosno o faktičkom priznavanju Kosova kao nezavisne države, jer će se tek tada otvoriti prostor za realne razgovore o… »

CIK Kosova traži da se sa biračkog spiska uklone građani sa dokumentima UNMIK-a

Beta 08.01.2021
Centralna izborna komisija (CIK) Kosova zatražila je danas od Agencije za civilnu registraciju Ministarstva unutrašnjih poslova da sa biračkih spiskova ukloni gradjane koji raspolažu dokumentima UNMIK-a jer oni, kako se navodi, ne važe od 2013… »

Osmani sa predstavnicima zemalja Kvinte i Kancelarije EU o posmatračima izbora 14. februara

Beta 08.01.2021
Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je danas sa predstavnicima zemalja Kvinte i Kancelarije EU u Prištini o potrebi obezbedjivanja posmatrača za prevremene parlamentarne izbore na Kosovu 14. februara. Kako je saopšteno iz… »