Izvor: Glas Šumadije arhiva vesti 08.01.2021

Nikola Nešić povodom smene direktora Urbanizma: Ne znamo za šta optužujemo čoveka

Glas Šumadije 08.01.2021
Nikola Nešić, odbornik i predsednik Nove Snage, na vanrednoj sednici Skupštine grada sazvanoj po hitnom postupku kritikovao je način na koji je smenjen direktor JP „Urbanizam“, Dragan Dunčić: Čestitam svima koji rade u skupštinskim poslovima… »

Kod još 68 Kragujevčana potvrđen korona virus

Glas Šumadije 08.01.2021
Do večeras u 20 sati u kovid laboratoriji „Kraguj“ Instituta za javno zdravlje Kragujevac PCR metodom testirano je 155 uzoraka, novinficiranih je 25, što je 16,13 posto pozitivnih na broj uzorkovanih. Antigenskim testovima u domovima zdravlja u… »

Sneg na planinama, kiša u ostalim krajevima

Glas Šumadije 08.01.2021
U planinskim predelima danas se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 centimetara, dok će u ostalim krajevima zemlje biti oblačno vreme sa kišoom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. U toku noći kratkotrajna… »

Košarkaši Radničkog gostovanjem u Vršcu započinju pakleni ritam utakmica

Glas Šumadije 08.01.2021
Prvu utakmicu u novoj 2021. godini košarkaši kragujevačkog Radničkog igraju u subotu, 9. januara, od 18 časova u Vršcu, protiv istoimenog domaćina. Kragujevčani ovim gostovanjem započinju seriju od četiri uzastopne utakmice koje će odigrati u… »

Demokratska stranka: Smena Dragana Dunčića je bacanje prašine u oči Kragujevčana

Glas Šumadije 08.01.2021
Smena Dragana Dunčića sa mesta Direktora JP „Urbanizam Kragujevac“ je samo bacanje prašine u oči građanim Kragujevca i pokušaj da se nađe žrtveni jarac, kojim bi se opravdala nesposobnost gradskih čelnika u rukovođenju gradom, kažu u… »

Vuk Jeremić: Čvrst stav o statusu Kosova preduslov za normalizaciju životnih prilika

Glas Šumadije 08.01.2021
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je vlast da jasno i javno saopšti da Srbija odbija ideju o članstvu Prištine u UN, odnosno o faktičkom priznavanju samoproglašenog Kosova kao nezavisne države, jer će se tek tada otvoriti prostor za… »

Jugoslav Vasović: Još ćemo da rastemo

Glas Šumadije 08.01.2021
Zbog pandemije koronavirusa, protekla, 2020. godina, bila je specifična u svim sferama, pa tako i u sportu, a pogotovo vaterpolu. Ipak, Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca uspeo je da izdrži brojne udarce i izbori evropsko proleće, a malo je falilo… »

Novi kragujevački bend „Fraktal” – Spoj progresiv i starog dobrog roka

Glas Šumadije 08.01.2021
Na kragujevačkoj muzičkoj sceni pojavio se novi bend „Fraktal” i to sa prvim singlom „Kraj”. „Fraktal” sačinjavaju: pevačica Aleksandra Rikanović (poznata ljubiteljima muzike iz grupe „Trio Pop Art”), Ivan Ristić, Petar Radivojević… »

Restitucija gotova za četiri do šest godina

Glas Šumadije 08.01.2021
Agencija za restituciju do sada je donela više od 3.000 rešenja o pravu na obeštećenje, a do kraja procesa restitucije očekuje se donošenje još oko 10.000 takvih rešenja, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić. U taj broj ulaze… »