Izvor: Niške vesti/Regioni arhiva vesti 08.01.2021

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 234 pacijenta

Niške vesti 08.01.2021
Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 3 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od… »

Duplo manji broj pregleda u kovid ambulantama za Božić

Niške vesti 08.01.2021
Od ovog broja 147 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 398 obavilo kontrolni pregled. Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 64 pacijenta kome je urađena radiografija pluća. Samo dan pre… »

U Srbiji do sada vakcinisano više od 7.000 ljudi

Niške vesti 08.01.2021
Lončar je u izjavi novinarima rekao i da je napravljen raspored i plan imunizacije i da je već 95 odsto vakcina na lokacijama gde će biti aplikovane. On je govoreći o epidemiološkoj situaciji, naveo da se smanjuje broj pregleda i prijema u bolnice… »

DRUGI DAN BOŽIĆA: Danas je Sabor Presvete Bogorodice, odaje se počast Bogomajci

Niške vesti 08.01.2021
Srpska pravoslavna crkva (SPC) i svi njeni vernici slave danas, drugog dana Božića, Sabor Presvete Bogorodice. Sva Crkva Hristova odaje slavu i hvalu Presvetoj Bogomateri, koja je rodila Gospoda i Boga i Spasa našega Isusa Hrista. Njenim Saborom se… »

I ove godine plivanje za Bogojavljenski krst

Niške vesti 08.01.2021
Prijavljivanje kandidata je prema navodima iz ove opštine 11. i 12. januara, od 8 do 15 sati, u prostorijama GO Medijana (Pariske komune bb, kancelarija broj 6.) Prijavljivanje je lično, a moći će da učestvuju punoletne osobe koje dobiju potvrdu… »

Na aerodromu u Nišu prošle godine 154.000 putnika

Niške vesti 08.01.2021
Statistika pokazuje da je aerodrom u Nišu odlično započeo prošlu godinu, ali da je potom epidemija koronavirusa negativno uticala na planove, i putnika i zaposlenih. Pre širenja epidemije na evropskom kontinentu, u januaru i februaru, na aerodromu… »

Očekuje se nov model za otplatu dugovanja za struju za socijalno ugrožene građane

Niške vesti 08.01.2021
Koji model će biti usvojen još se ne zna, ali će se voditi računa o tome da rate ne budu velike. “Ono što je problem to je da su žitelji naselja 12. februar potpisali jedan reprogram o isplati dugovanja pre godinu i po dana gde je mesečni iznos… »

U subotu novi protest zbog „bahatih“ vozača

Niške vesti 08.01.2021
U pozivu koji se širi društvenim mrežama navodi se da se protest tiče svih gradjana jer, kako je navedeno, „već danas, večeras, može da bude pokošen na nekom trotoaru neko od nas, ili nama bliskih i dragih osoba“. „Ukoliko ste roditelj… »

Tradicija sa kalendarom uspešnih učenika i studenata se nastavlja

Niške vesti 08.01.2021
Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković i član Opštinskog veća profesor dr Miško Živić prvo su razgovarali sa predstavnicima Specijalne škole Bubanj i Škole „Carica Jelena“, zatim sa direktorima sedam osnovnih škola, a završni… »

Trend u 2021. godini : dizajn mermera ili prirodan kamen? Šta Vi birate?

Niške vesti 08.01.2021
Mermer i drvo nisu jedini prirodni materijali koji će biti u trendu u narednih godinu dana. Prirodni kamen će se i dalje koristiti, ne samo na podu i zidovima, već i na radnim površinama i umivaonicima. Poigrava se veličanstvom prirodnih… »