Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 08.01.2021

Danas je drugi dan Božića i Sabor Presvete Bogorodice

Pirotske vesti 08.01.2021
Srpska crkva na današnji dan odaje slavu Presvetoj Bogorodici, majci Isusa Hrista. Njenim saborom se naziva ovaj praznik zato što se danas sabiraju (okupljaju) svi verni, da proslave Bogorodicu i njenog sina ali i međusobno, van doma, podele radost… »

ZZJZ: 23 pozitivna novoobolela od covid19 virusa, juče i danas preminule dve osobe

Pirotske vesti 08.01.2021
Na današnji dan registrovana su ukupno 23 POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena lica sa područja okruga (Pirot 9, Dimitrovgrad 2, Bela Palanka 10 i Babušnica 2), i juče i danas su preminula dva lica u Opštoj bolnici Pirot. Danas je poslato… »

Dom zdravlja Pirot: Ambulanta Tigar ponovo u funkciji

Pirotske vesti 08.01.2021
Dom zdravlja Pirot saopštio je da će, nakon analize aktuelne epidemiološke situacije u Pirotu, ambulanta “Tigar” ponovo početi sa radom. Odluku o tome doneo je Stručni kolegijum Doma zdravlja Pirot pa će od ponedeljka 11. januara raspored rada… »

Na drugi dan Božića slavi se Sabor presvete Bogorodice (galerija fotografija)

Pirotske vesti 08.01.2021
Po tradiciji, na drugi dan Božića, koji se obeležava kao Sabor presvete Bogorodice, u centralnom gradskom hramu, Pazarskoj crkvi, liturgiju je služio vladika niški Arsenije, uz sasluženje pirotskog sveštenstva. S obzirom na aktuelnu epidemiološku… »

Radmila Vlatković: Namera lokalne samouprave da otkupi umetnine Prvog maja je od neprocenjive koristi za Pirot

Pirotske vesti 08.01.2021
Prema poslednjem popisu iz 2010. godine umetnička zbirka Prvog maja iz Pirota sadržala je 174 umetnine. Od toga 33 skulpture, 11 mozaika, 114 slika, grafike i tapiserije i 1 vitraž. Trenutno ne raspolažemo tačnim podacima o broju umetnina, ali se… »

Košarkašice “Gimnazijalca” nastavljaju trku za bodove

Pirotske vesti 08.01.2021
Posle kraće pauze seniorska košarkaška ekipa Pirota “Gimnazijalac Tigar” nastavlja trku za bodove. Košarkašice našeg tima, u zaostaloj utakmici 9. kola Druge ženske lige Srbije, dočekuju ovog vikenda ekipu “Radnički” iz Beograda. Utakmica… »

Povoljnija situacija u covid jedinicama pirotske Bolnice trebalo bi da omogući veću pažnju necovid pacijentima

Pirotske vesti 08.01.2021
Imajući u vidu prethodno stanje u covid Bolnici u Pirotu, kada je u jednom trenutku u crvenoj zoni bilo 99 pacijenata, sadašnja brojka od 53 pacijenta govori o jednom zatišju i znatno povoljnijoj situaciji. Direktor Bolnice, dr Goran Petrović kaže da… »

Srednja stručna škola: Predstavnici kompanije Tigar tajers uručili poklone učenicima prvog razreda zanimanja tehničar za…

Pirotske vesti 08.01.2021
U Srednjoj stručnoj školi u Pirotu danas su prestavnici kompanije “Tigar Tyres” uručili skromne poklone učenicima prvog razreda zanimanja tehničar za polimere koji se školuju po dualnom modelu obrazovanja, saopštila je ova škola. f To je prva… »

Beseda vladike Arsenije u Pazarskoj crkvi u Pirotu! (VIDEO)

Pirotske vesti 08.01.2021
-Danas je Sabor presvete Bogorodice, proslavljanju nju, koja je postala smestište nesmestivoga Boga, onaj koji je neograničen i koga čitava vasiona ne može da prihvati, duhom svetim useljava se u utrobu djeve i rađa se od nje. Ona je majka… »

Za vikend prvi pravi sneg. U narednih deset dana prava zima.

Pirotske vesti 08.01.2021
Kako meteorolozi najavljuju, tokom celog dana padaće kiša, dok se u toku noći očekuje prelazak kiše u sneg. Sneg će uz niske temeprature povremeno padati sve do utorka, a niske temperature ostaće bar do kraja sedmice. Ukoliko najave meteorologa… »