Izvor: Top press arhiva vesti 08.01.2021

Do sada vakcinu protiv korone primilo više od 7.000 ljudi, mere na granici zavisiće od epidemiološke situacije

Top press 08.01.2021
Do sada je vakcinu protiv virusa korona primilo više od 3.000 korisnika u staračkim domovima i oko 4.000 zdravstvenih radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i dodao da je plan da se do kraja nedelje vakciniše još oko 3.000… »

Broj penzionera se smanjuje, prosečne penzije rastu

Top press 08.01.2021
Penzija za decembar 2020. koju je deo korisnika dobio prvih dana januara, a od sutra će dobiti i penzioneri iz tzv. kategorije zaposlenih, poslednje je primanje u iznosima približnim onima koje su dobijali mesecima unazad, dok sa sledećom isplatom… »

Kome je posvećen drugi dan Božića?

Top press 08.01.2021
Pravoslavni vernici Božić slave puna tri dana, a svaki ima svoje ime. Po običajnom kalendaru, ta tri dana kuća se ne čisti, pogotovo ne metlom. Prvi dan najradosnijeg praznika pravoslavaca je Božić, drugi je Božiji dan, posvećen Bogorodici, a… »

Upozorenje RHMZ: U nedelju cela zemlja pod snegom

Top press 08.01.2021
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na snežne padavine koje se očekuju od sutra uveče u celoj zemlji, zbog kojih će u nedelju na teritoriji cele Srbije biti upaljen meteo alarm. U našoj zemlji će do kraja dana biti oblačno sa snegom, a… »

Onlajn prijava za dualno obrazovanje do kraja januara

Top press 08.01.2021
Poslodavci u Srbiji koji žele da se uključe u sistem dualnog obrazovanja do kraja januara mogu da podnesu onlajn prijavu preko veb portala Privredne komore Srbije. PKS će od 11. do 19. januara organizovati onlajn sektorske sastanke sa predstavnicima… »

Zabelelo se u Šumadiji: Visibabe i sneg drugog dana Božića

Top press 08.01.2021
Topola – Zima je konačno stigla u Šumadiju, a prve pahulje zabelele su se drugog dana Božića. Međutim, u mnogim dvorištima pored snega danas se bele i visibabe. Njihov beli cvet obradovao je mnoge jer se veruje da su visibabe vesnici proleća i da… »