Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Putin traži da se ruska vakcina ispita kod različitih sojeva

Dnevnik 13.01.2021
MOSKVA: Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se ispita kako će ruska vakcina protiv korona virusa delovati u situaciji kada postoji mnogo sojeva virusa. Na današnjem sastanku sa članovima kabineta, ruski lider je istakao da neke zemlje… »

Smrtna kazna nad prvom ženom u SAD od 1953. godine

Dnevnik 13.01.2021
VAŠINGTON: Američke vlasti pogubile su jutros rano Lisu Montgomeri, prvu žena nad kojom je izvršena smrtna kazna od 1953. godine, a pogubljenje je izvršeno u zatvoru u saveznoj državi Indijani, prenosi Rojters. Ona je i jedinu žena koja je u… »

Italija: Rencijeva stranka izlazi iz vlade

Dnevnik 13.01.2021
RIM: Bivši italijanski premijer Mateo Renci saopštio je večeras da povlači iz vlade ministre iz svoje stranke "Italija viva", čime vladajuća koalicija ostaje bez većine u parlamentu. Njegova odluka, saopštena na konferenciji za medije, gura… »

Trampovo novo obraćanje: Molim vas bez nasilja

Dnevnik 13.01.2021
VAŠINGTON: Predsednik SAD Donald Tramp je u najnovijem obraćanju naciji preko kanala Foks njuz rekao da ne stoji iza napada na Kongres prošle nedelje i pritom je pozvao Amerikance da smire strasti, u vreme dok se u Predstavničkom domu govori o… »

Izraelski avioni gađali istok Sirije, poginulo 57 osoba

Dnevnik 13.01.2021
DAMASK: Najmanje 57 osoba je poginulo u vazdušnim napadima Izraela na istoči deo Sirije saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji. Prema navodima Opservatorije, u napadima je poginulo 14 sirijskih vojnika, a… »

Papa primio vakcinu prvog dana kampanje u Vatikanu

Dnevnik 13.01.2021
ZAGREB: Papa Franja primio je prvog dana kampanje za vakcinisanje u Vatikanu vakcinu protiv novog korona virusa. Informaciju o vakcinaciji pape Franje otkrila su dva njemu bliska novinara, a reč je o izveštačima argentinskog dnevnog lista La Nacion i… »

Brazil: Kineska vakcina efikasna 50,4 odsto?

Dnevnik 13.01.2021
SAO PAULO: Prema najnovijim rezultatima koje su objavili istraživači u brazilskim kliničkim ispitivanjima , utvrđeno je da je vakcina protiv kovid 19 „ KoronaVak“ , koju je razvio kineski „Sinovak“ efikasna u 50,4 odsto slučajeva. To pokazuje… »

SZO: Ova godina pandemije možda teža nego prošla

Dnevnik 13.01.2021
ŽENEVA: Druga godina pandemije kovida-19 mogla bi da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja korona virusa, posebno u severnoj hemsferi gde cirkuliše zarazniji soj, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Ušli smo u drugu… »

EK upozorava članice da ne nabavljaju same vakcine

Dnevnik 13.01.2021
BRISEL: Evropska komisija upozorila je danas države članice da ne pokušavaju da sklapaju zasebne ugovore o nabavci vakcina, jer su, podseća, zajedničkim dogovorom to pravo prenele na Komisiju. "Podsetiću vas da ste odobravanjem sporazuma o… »

U Briselu produžen policijski čas do 1. marta

Dnevnik 13.01.2021
BRISEL: Policijski čas u Briselu, koji je na snazi od oktobra, biće produžen do 1. marta, najavile su danas lokalne vlasti. Odluka o zadržavanju policijskog časa između 22 i 6 ujutru u regionu glavnog grada Brisela doneta je nakon procene da… »