Izvor: Glas Zaječara arhiva vesti 13.01.2021

Još 2.267 novoobolelih, 25 preminulih

Glas Zaječara 13.01.2021
Prema poslednjim informacijama u Srbiji je registrovano 2.267 novozaraženih, a preminulo je 25 osoba. U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 2.267 novozaraženih od korona virusa i 25 preminulih. Ukupno u našoj zemlji do sada je 366.191‬ osoba… »

Ivanuša: Plašim se da je kraj epidemije korona virusa vrlo daleko

Glas Zaječara 13.01.2021
Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša jutros je rekao da je epidemiološko stanje bolje, ali da su brojke o broju obolelih od korona virusa još uvek velike. Ivanuša je gostujući u Dnevniku RTS rekao da se… »

Ničić: U Zaječaru još 13 novoobolelih od korona virusa

Glas Zaječara 13.01.2021
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da na osnovu 83 novoobrađena PCR i Ag uzorka , u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara imamo trinaest (13),novih, covid-19 pozitivnih osoba ( 15,6% od broja… »

Djerlek: Imunizacija će biti gotova do sredine juna ukoliko Srbije dobije dogovorene doze vakcina

Glas Zaječara 13.01.2021
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio je da će imunizacija gradjana Srbije biti gotova do sredine juna ove godine, ukoliko Srbija dobije sve doze vakcina koje su dogovorene. „Ako dobijemo doze koje smo dogovorili i ako… »

Počela vakcinacija medicinskih radnika u Zaječaru: Do sada prijavljeno 170

Glas Zaječara 13.01.2021
U Zdravstvenom centru Zaječar, danas je počela vakcinacija medicinskih radnika po protokolu Ministarstva zdravlja protiv virusa COVID – 19. Prema rečima dr Bojane Radojević, direktorke Doma zdravlja u Zaječaru do sada se prijavilo 170 radnika, od… »

Počela vakcinacija Fajzerovom vakcinom zdravstvenih radnika u Boru, Kladovu i Majdanpeku

Glas Zaječara 13.01.2021
Dobrovoljna vakcinacija zdravstvenih radnika počela je danas u Domu zdravlja u Boru u koji je iz Instituta “Batut” stiglo 75 doza Fajzerove vakcine. Specijalista opšte medicine u borskom Domu zdravlja, dr Vesna Stanković prva je primila vakcinu… »

Sindikat Nezavisnost Ziđina upozorava da se sprema drastično umanjenje plata i beneficija radnicima

Glas Zaječara 13.01.2021
Sindikat „Nezavisnost“ u kompaniji Zidjin kuper Bor upozorio je danas da po novom kolektivnom ugovoru poslovodstvo te kompanije planira ukidanje brojnih beneficija zaposlenima, umanjenje cene noćnog rada i ukidanje regresa. Tu „ponudu“ je… »

Večeras je doček Nove godine po Julijanskom kalendaru

Glas Zaječara 13.01.2021
Proslava Nove godine je u SFR Jugoslaviji poseban značaj počela da dobija posle Drugog svetskog rata, kada se pokušao suzbiti značaj pravoslavnih praznika, pa se tako bunt pravoslavnog stanovništva usresredio na proslavu do tada manje religijski… »

Stanje na putevima: Dobra prohodnost puteva, mokri kolovozi s raskvašenim snegom u nižim predelima

Glas Zaječara 13.01.2021
Iz AMSS_a saopštavaju da vozače danas očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta, kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem. Snega ima u raskvašenom stanju u nižim predelima, dok na višim predelima… »

Kineski radnici u Rakiti u štrajku: Zidjin bruka ime naše zemlje, tužićemo ga

Glas Zaječara 13.01.2021
Oko 50 kineskih radnika angažovanih na izgradnji jalovišta za potredbe novog rudnika bakra „Čukaru Peki“, sada u sastavu kineske kompanije Zidjin, protestovalo je danas pred sedištem te kompanije tražeći bolje uslove za rad. Oni su naveli da od… »