Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 13.01.2021

Večeras doček julijanske Nove godine

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Julijansku Novu godinu, koja se večeras dočekuje, obeležavaju Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, kao i pravoslavni vernici u Japanu i drugim državama širom sveta. I ova julijanska, i kako se još… »

U čačanskoj bolnici smešteno 109 kovid pacijenata, preminula dva lica

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Čačak - Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 109 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je pet pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru . U protekla 24 časa bio je… »

Izgoreo krov zgrade u Čačku

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Čačak- U Čačku je večeras izbio požar u zgradi u Balkanskoj ulici broj sedam. Vatrena stihija ja zahvatila krov stambene zgrade .Prema nezvaničnim informacijama, požar je izazvao zapaljeni dimnjak. Šestospratnica je odmah evakuisana, a… »

Održan treći sastanak na temu uređenja Ovčarsko kablarske klisure i potpune revitalizacije Ovčar Banje

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Čačak - Treći po redu radni sastanak na temu uređenja Ovačarsko-kablarske klisure i potpune revitalizacije Ovčar Banje održan je danas. Pored predstavnika relevantnih preduzeća, ustanova i gradskih uprava, ovom sastanku su prisustvovali i… »

Četiri sestre iz sela Sjenište ponovo na svetom mestu žele da obnove crkvu

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Nova Varoš – Kuća porodice Mutavdžić u selu Sjenište kod Nove Varoši oduvek je bila drugačija od drugih seoskih domaćinstava, jer se u njihovom dvorištu nalaze ostaci velike svetinje iz 14 veka, a za koju se pretpostavlja da je podignuta u… »

Đurić: U Bajinoj Bašti putevi prohodni i očišćeni

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Bajina Bašta - U Bajinoj Bašti svi putevi su prohodni i očišćeni i sve se održava po planu i programu, rekla je za Glas zapadne Srbije Vesna Đurić, predsednica te opštine. „Svi putni pravci su prohodni i redovno se održavaju. U svim mesnim… »

Vasiljević: U Novoj Varoši svi putevi su prohodni

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Nova Varoš - Magistralni i regionalni putevi koje održavaju „Putevi Užice” su prohodni, kao i svi ostali putevi prvog reda koje održava JKP „3. septembar”. „Sve ulice u gradu, kao i parkinzi su u funkciji. Prohodni su i svi lokalni putevi na… »

Ruski MERE stiže u Srbiju, planirano otvaranje 15 prodavnica

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je danas da će jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji MERE otvoriti prve prodavnice u Srbiji do polovine januara, kao i da će do maja imati otvoreno ukupno 15 prodavnica… »

Vučić sutra na otvaranju Gold gondole na Zlatiboru

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sutra će prisustvovati svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru. Zlatiborska Gold gondola, sa svojih impresivnih devet kilometara trase, preuzela je titulu najduže panoramske… »

U njenim rukama sve dobija nove boje: Kristina ukrašava izloge, razne predmete ali i lice

Glas Zapadne Srbije 13.01.2021
Aranđelovac – Za Kristinu Dukić (21) iz Aranđelovca njeni rođaci kažu da je još kao dete počela da se interesuje za crtanje. Talenat su prepoznali i nastavnici u školi pa bi Kristina za svoje crteže uvek dobila najvišu ocenu. Umetnost kojom se… »