Izvor: Južne vesti arhiva vesti 13.01.2021

Na jugu se voda povlači, vanredna odbrana od poplava i dalje na snazi

Južne vesti 13.01.2021
Ekipe su i dalje dežuraju u više gradova i opština na jugu, a nadležni kažu da je dobra vest da se voda polako povlači. U Nišu mirno, osim kod sela Lalinac, gde je Nišava u jednom delu probila bedem, Vlasotince je i dalje bez vode, a u Pirotu… »

Amerika i smrtna kazna: Pogubljena Liza Montgomeri posle dva odlaganja

Južne vesti 13.01.2021
Reuters Liza Montgomeri Liza Montgomeri - jedina žena u Americi koja je čekala na izvršenje smrtne na federalnom nivou - pogubljena je u sredu. Ona je primila smrtonosnu injekciju u zatvoru u Tera Hot u Indijani, pošto je prethodno Vrhovni sud uklonio… »

Korona virus i vakcinacija: Kineska vakcina manje efikasna nego što se mislilo

Južne vesti 13.01.2021
Getty Images Kineska vakcina je jedna od onih za koju se brazilska vlada prijavila Vakcina protiv korona virusa koju je razvila kineska kompanija Sinovak pokazala se učinkovitom 50,4 odsto na kliničkim ispitivanjima u Brazilu, pokazuju poslednji… »

I dalje broj novoobolelih oko 2.000, na jugu preminulo 6 pacijenata

Južne vesti 13.01.2021
Od 12.889 testiranih u poslednja 24 sata sličan je broj novoobolelih kao i prethodnih dana, 2.267 građana je pozitivno, a ukupno je 25 ljudi preminulo. Po troje pacijenata koji su izgubili bitku sa kovidom bilo je na lečenju u Kliničkom centru u Nišu… »

Amerika, društvene mreže i Donald Tramp: Kako velike tehnološke kompanije proteruju trampizam sa interneta

Južne vesti 13.01.2021
Getty Images Ako vam je ikada bio potreban dokaz koliko su moćne „velike tehnološke kompanije", onda je pad Parlera u ponedeljak ujutro sjajno mesto za početak. Ulogovao sam se, baš kao i mnogi drugi, na kontroverznu društvenu mrežu da vidim šta… »

Korona virus i vakcinacija u Srbiji: Sve o ponuđenim vakcinama

Južne vesti 13.01.2021
Getty Images Nova godina je stanovnicima Srbije donela nove dileme - koju vakcinu protiv Kovida-19 primiti? Iako ima onih koji su skeptični prema vakcinama, drugi, pak, smatraju da će vakcine doprineti vraćanju života u neku normalnost. „Počinjemo… »

Toplana u Nišu noćas ne prekida grejanje, moguće i narednih dana ako bude ispod -5

Južne vesti 13.01.2021
U noći između 13. i 14. januara Gradska toplana u Nišu neće prekidati grejanje, saopštili su iz ovog preduzeća. Zbog najavljenih hladnih dana i temperatura u minusu najavljuju da će nastaviti sa 24-časovnim režimom kada temperatura tokom noći… »

Trojica fudbalera sa juga na spisku fudbalske reprezentacije Srbije

Južne vesti 13.01.2021
Selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica, koji će voditi seniorsku selekciju Srbije na prijateljskim utakmicama u Dominikanskoj Republici i Sjedinjenim Američkim Državama, pozvao je 25 igrača, među kojima su Nikola Stevanović i Nikola… »

75-godišnjoj Nišlijki kojoj je poplavljena kuća potrebna pomoć i džakovi sa peskom

Južne vesti 13.01.2021
U naselju Ledena stena u Nišu kuća u kojoj sama živi 75-godišnja žena je poplavljena i potrebna joj je pomoć da se odbrani od nadošle vode. Nadležne moli da joj dopreme džakove sa peskom kako voda ne bi ušla u sve prostorije. Gradski većnik… »

Do odlaska u Tursku, fudbaleri Radnika se spremaju u Surdulici

Južne vesti 13.01.2021
Fudbaleri Radnika iz Surdulice počeli su pripreme za drugi deo sezone testiranjem igrača, lekarskim pregledom i testovima fizičke izdržljivosti, a nastavili ih, potom, radom na terenu sa veštačkom travom. Njih u petak, 15. januara čeka drugi deo… »