Izvor: Luftika/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Klepton i Morison pomažu ugroženim muzičarima i dižu glas protiv zaključavanja (AUDIO)

Luftika 13.01.2021
Erik Klepton i Van Morison, legende bluz i rok muzike, udružili su snage u novoobjavljenoj pesmi „Stand and Deliver“ koja se tematski odnosi na situaciju zaključavanja (lockdown-a) u svetu. Morison je pre izvesnog perioda osnovao fond za pomoć… »

Italijanski lekari biraju koga spašavati, a koga prepustiti sudbini

Luftika 13.01.2021
Italijansko ministarstvo zdravlja oštro je kritikovano zbog nacrta novog plana za pandemiju u zemlji, a prema kojem će lekarima biti dozvoljeno da sami odlučuju koji će pacijenti dobiti neophodnu negu, a koji ne. Ovo je prvi put da je Italija… »

Programer zaboravio šifru za bitkoine vredne više od 220 miliona dolara

Luftika 13.01.2021
Poznat vam je osećaj kada se ne možete setiti gde ste stavili daljinski koji u tom trenutku držite u rukama ili ste „prokopali“ sve džepove u potrazi za ključevima od kola? E pa mnogo veća agonija zadesila je jednog Nemca iz SAD-a koji ne može… »

2020. godine u okeanima završilo 1,56 milijardi zaštitnih maski – oko 6.000 tona plastike

Luftika 13.01.2021
Procenjuje se da je 1,56 milijardi zaštitnih maski završilo u okeanima širom sveta protekle godine zbog pandemije virusa Covid-19, što ostavlja teške posledice na morske životinje i biljke, navedeno je u izveštaju jedne organizacije za zaštitu… »

Nosi masku ili umri muški: Brus Vilis isteran iz supermarketa

Luftika 13.01.2021
Holivudska suprezvezda Brus Vilis imao je neprijatnu situaciju u jednom marketu jer su zaposleni i druge mušterije „digli frku“ zato što nije nosio zaštitnu masku. Mediji navode da su ljudi bili ljuti jer Vilis nije stavio „facijalni… »