Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Kreće popuštanje mera: Ana Brnabić saopštila - Od 14. januara mala promena, ali ne važi za sve!

Mondo 13.01.2021
Bivše zemlje Jugoslavije uvode mere reciprociteta. Bivše zemlje Jugoslavije uvode mere reciprociteta. Srbija će od četvrtka 14. januara ukinuti obavezan pi-si-ar (PCR) test za ulazak građana Severne Makedonije, saopštila je danas Vlada te zemlje… »

Oglasio se Tramp: Posle svega odlučio da "promeni ploču"! Njegova izjava šokirala mnoge

Mondo 13.01.2021
Pre sedam dana, više stotina pristalica američkog predsednika Donalda Trampa upalo je u zgradu Kongresa tokom sednice na kojoj je trebala da bude potvrđena Bajdenova pobeda. Pre sedam dana, više stotina pristalica američkog predsednika Donalda Trampa… »

Izvršena smrtna kazna nad ženom prvi put od 1953. Godine: Nije dočekala šansu da je Bajden pomiluje

Mondo 13.01.2021
Ona je osuđena zbog otmice i ubistva Bobi Džo Stinet, žene u osmom mesecu trudnoće čiju je bebu izvadila iz maternice. Ona je osuđena zbog otmice i ubistva Bobi Džo Stinet, žene u osmom mesecu trudnoće čiju je bebu izvadila iz maternice… »

Italijanska vlada pred totalnim haosom: Raspala se koalicija, država pred velikom političkom krizom usred pandemije!

Mondo 13.01.2021
Koalicija koja čini italijansku vladu raspala se danas kada je koalicioni partner premijera Đuzepea Kontea, Mateo Renci povukao svoje ministre, uvodeći državu u političku krizu usred pandemije korona virusa. Koalicija koja čini italijansku vladu… »

Otkriven još jedan soj korone: SZO zabrinuta, britanska i južnoafrička varijanta virusa već u 70 zemalja!

Mondo 13.01.2021
Svetska zdravstvena organizacija upozorava da što se više virus širi svetom, to su veće šanse za novu mutaciju! Svetska zdravstvena organizacija upozorava da što se više virus širi svetom, to su veće šanse za novu mutaciju! Broj zemalja i… »

Pandemija će ove godine možda biti teža nego 2020: SZO poslala upozorenje koje vam se neće svideti!

Mondo 13.01.2021
Ne smemo da se opuštamo, ova godina mogla bi da bude i teža od prethodne! Ne smemo da se opuštamo, ova godina mogla bi da bude i teža od prethodne! Druga godina pandemije kovida-19 mogla bi da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja korona… »

Mračni skandal trese irsku: U domovima kojima su upravljale katoličke časne sestre umrlo čak 9.000 dece!

Mondo 13.01.2021
Komisija u Irskoj koja istražuje skandal u bivšim domovima samohranih majki saopštila je danas da je 9.000 dece umrlo u tim ustanovima koje su decenijama vodile katoličke časne sestre. Komisija u Irskoj koja istražuje skandal u bivšim domovima… »

Istanbul bez vode za 45 dana? Turskoj preti neviđena katastrofa, mnogi gradovi će biti pogođeni

Mondo 13.01.2021
Turska je zemlja pod "vodenim stresom", sa samo 1.346 kubnih metara vode po stanovniku godišnje, a od 1980-ih suočena je sa nekoliko periodičnim teškim sušama zbog raznih faktora. Turska je zemlja pod "vodenim stresom", sa samo 1.346 kubnih metara… »

Trampov pristalica koji je ukrao laptop Nensi Pelosi pronađen mrtav u svom domu: Krvi je bilo svuda

Mondo 13.01.2021
Kristofer Stanton 53-godišnji američki državljanin iz Džordžije, koji je učestvovao u neredima u blizini Kapitola, pronađen je mrtav u podrumu svog doma. Kristofer Stanton 53-godišnji američki državljanin iz Džordžije, koji je učestvovao u… »

Ruska aplikacija "razbija" u Americi: Za 4 dana preuzelo je više od pola miliona ljudi!

Mondo 13.01.2021
Ovo verovatno niko nije očekivao! Ovo verovatno niko nije očekivao! Više od pola miliona Amerikanaca preuzelo je rusku aplikaciju Telegram za samo četiri dana, od 6. do 9. januara, posle gašenja naloga Donalda Trampa na Twitter mreži i uklanjanja… »