Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Vanredno stanje u Italiji biće produženo do kraja aprila

N1 Info 13.01.2021
Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca izjavio je da će vanredno stanje, uvedeno u toj zemlji zbog virusa korona, biti produženo do kraja aprila. Vanredno stanje je prvi put bilo uvedeno pre godinu dana i trebalo je da bude na snazi do kraja… »

U toku glasanje o opozivu Trampa u donjem domu Kongresa SAD

N1 Info 13.01.2021
U Predstavničkom domu američkog Kongresa, završena je rasprava o opozivu predsednika Donalda Trampa, zbog njegove uloge u prošlonedeljnim nemirima u zgradi Kapitol hila, a u toku je glasanje. Tramp će međutim verovatno ostati na funkciji do kraja… »

Raspala se koaliciona vlada u Italiji

N1 Info 13.01.2021
Koalicija koja čini italijansku vladu raspala se kada je koalicioni partner premijera Đuzepea Kontea Mateo Renci povukao svoje ministre, uvodeći državu u političku krizu usred pandemije koronavirusa. Bivši premijer Mateo Renci nedeljama je… »

Jutjub suspendovao kanal Donalda Trampa

N1 Info 13.01.2021
Platforma Jutjub, u vlasništvu Gugla, suspendovala je najmanje na sedam dana kanal Donalda Trampa i uklonio jedan video zbog kršenja politike vezane za podsticanje nasilja, navela je kompanija kasno sinoć. „S obzirom na zabrinutost zbog sadašnjeg… »

Izglasan opoziv Trampa u Predstavničkom domu

N1 Info 13.01.2021
U Predstavničkom domu američkog Kongresa izglasan je opoziv predsednika Donalda Trampa, zbog njegove uloge u prošlonedeljnim nemirima u zgradi Kapitol hila. Tramp je jedini američki predsednik čiji je opoziv dva puta izglasao donji dom Kongresa. Za… »

Desetine poginulih u snažnim izraelskim udarima na istočnu Siriju

N1 Info 13.01.2021
Izraelski borbeni avioni napali su istočnu Siriju, gađajući položaje i skladišta oružja boraca koje podržava Iran i u tim udarima ih je poginulo na desetine, navela je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava. Sirijska državna novinska… »

HRW: Bajden treba da učvrsti zaštitu ljudskih prava u politici SAD

N1 Info 13.01.2021
Izabrani predsednik SAD Džozef Bajden treba da sarađuje sa liderima drugih država koji teže zaštiti ljudskih prava širom sveta i da to pitanje zacementira u američkoj politici kako bi osigurao da i njegovi naslednici slede isti kurs, saopštila je… »

Navaljni se vraća u Rusiju

N1 Info 13.01.2021
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni najavio je da će se u nedelju vratiti u Rusiju. Navaljni se nalazi u Nemačkoj, gde se oporavlja od trovanja, navodi Rojters. U avgustu je Navaljniju pozlilo u avionu, posle čega je prebačen u Nemačku na lečenje… »

Papa Franja primio vakcinu protiv koronavirusa

N1 Info 13.01.2021
Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja koji ima 84 godine, primio je vakcinu protiv koronavirusa prvog dana vakcinacije u Vatikanu, preneli su mediji. Franja je primio vakcinu na ulazu u salu za audijencije, preneli su novinari bliski papi, mada Sveta… »

SZO: U 50 zemalja registrovan novi soj koronavirusa

N1 Info 13.01.2021
Broj zemalja i teritorija na kojima je registrovan soj koronavirusa iz Velike Britanije dostigao je 50, dok je južnoafrička varijanta pronađena u 20 zemalja, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Treća mutacija virusa koju je u… »