Izvor: Nova/Ekonomija arhiva vesti 13.01.2021

Čadež: Za Srbiju važno jedinstveno tržište Zapadnog Balkana

Nova 13.01.2021
Pitanje jedinstvenog tržišta na Zapadnom Balkanu je najvažnije pitanje za Srbiju, ocenio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i istakao da je Srbija u prošloj godini privukla 60 odsto svih stranih direktnih investicija u regionu… »

Srpske elektromreže sada poseduju 15 odsto elektrosistema CG

Nova 13.01.2021
Akcionarsko društvo "Elektromreža Srbije", po odluci Vlade Srbije, kupilo je 12. januara na Montenegroberzi, dodatnih pet odsto akcija Operatora prenosnog sistema Republike Crne Gore – "Crnogorski elektroprenosni sistem". Ovim je EMS postao vlasnik… »

Privrednici: Najavljena državna pomoć nije primerena krizi

Nova 13.01.2021
Najavljene mere državne pomoći u ovoj godini isplatom polovine dve ili tri minimalne zarade nije odgovarajuća pomoć privredi u vreme pandemije, ocenio je danas predsednik Upravnog odbora Udruženja "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije"… »

Devizne rezerve uvećane na 13,5 milijardi evra

Nova 13.01.2021
Devizne rezerve Srbije na kraju decembra 2020. iznosile su 13,5 milijardi evra, što je za 648,1 milion evra više nego na kraju novembra, saopštila je Narodna banka. Kada se od ovog iznosa oduzmu devizna sredstva banaka po osnovu obavezne rezerve i… »

Sindikat upozorava da Ziđin sprema smanjenje plata

Nova 13.01.2021
Sindikat "Nezavisnost" u kompaniji Ziđin Kuper Bor upozorio je danas da po novom kolektivnom ugovoru poslovodstvo te kompanije planira ukidanje brojnih beneficija zaposlenima, umanjenje cene noćnog rada i ukidanje regresa. Tu “ponudu” je sindikat… »

Šta se menja za klijente Komercijalne banke posle prodaje

Nova 13.01.2021
Komercijalna banka i NLB banka Beograd, iako sada imaju istog vlasnika - slovenačku NLB grupu, nastavljaju da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja. Iz NLB grupe poručuju da, kratkoročno gledano, neće biti nikavih promena u redovnom… »

Menja se područje oko ulaza u budući tunel u centru Beograda

Nova 13.01.2021
Gradnja tunela koji će povezati Savsku i Dunavsku padinu, najavljena svojevremeno za ovu godinu, donosi i promene na području oko trase budućeg tunela, piše eKapija. Izvor: eKapija Grad Beograd stavio je na rani javni uvid Elaborat plana detaljne… »

Srpske firme utajile porez, plaćale frilensere mimo zakona

Nova 13.01.2021
Nisu svi frilenseri radili za stranog poslodavca. Bilo je i onih koji su na taj način radili za firme iz Srbije, i zarađeni novac dobijali preko nekog od onlajn servisa za plaćanje. Danas Poreska njima obračunava poreze i doprinose za pet godina… »

Otkrivamo: “Telekomu” od SEPA milion više od ugovora

Nova 13.01.2021
Prekršajni sud u Beogradu pokrenuo je krajem prošle godine postupak protiv Agencije za zaštitu životne sredine (SEPA). U pitanju je dugo odlagana reakcija na zahtev Državne revizorske agencije (DRI) koja je u toku 2016. godine utvrdila brojne… »