Izvor: Nova/Politika arhiva vesti 13.01.2021

Petković: Po kojem sporazumu je EK priznala tzv. Kosovo?

Nova 13.01.2021
"Nedopustivo je da se bilo koje telo EU opredeljuje o statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije", izjavio je juče direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković komentarišući objavu servisa Evropske komisije na Tviteru da se aktuelni… »

Transparentnost: Ograničiti troškove u izbornim kampanjama

Nova 13.01.2021
Organizacija Transparentnost Srbija (TS) pozvala je danas da se, u okviru neophodnih izmena Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, ograniče troškovi u izbornim kampanjama, koje su sada nepotrebno skupe te da se i na taj način Zakon uskladi sa… »

“Krajnji rok za početak dijaloga vlasti i opozicije je mart”

Nova 13.01.2021
Politički analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je danas da je krajnji rok za početak političkog dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima februar ili početak marta. Vukadinović je za agenciju Beta kazao da bi dijalog trebalo da se završi… »

Rašković Ivić: Kon je proteza vlasti

Nova 13.01.2021
Potpredsednica Narodne stranke psihijatar Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi svi članovi Кriznog štaba za borbu protiv korona virusa trebalo da "vrate diplome jer su pogazili Hipokratovu zakletvu" i da bi po promeni vlasti trebalo utvrditi… »

Osmani: Izjava Lajčaka je žalosna

Nova 13.01.2021
Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova, Vjosa Osmani, ocenila je danas kao "žalosnu" izjavu specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosovo i Srbije, Miroslava Lajčaka. Lajčak je u utorak u video-diskusiji sa nemačkom ambasadorkom u… »

Ambasada SAD: Regionalna saradnja i dijalog ostaju prioritet

Nova 13.01.2021
Visoki predstavnici vlasti Srbije i Kosova potpisali Vašingtonski sporazum u dobroj veri i nadamo da su i dalje spremni da sarađuju na primeni onoga na šta su se time obavezali, izjavio je za Tanjug portparol ambasade SAD u Beogradu. On je… »

Vučić ne reaguje na presudu, Mališić: Sudija će platiti cenu

Nova 13.01.2021
Dan nakon prvostepene presude po kojoj je predsednik Srbije proglašen krivim zbog povrede ugleda i časti Boška Obradovića sa Andrićevog venca nema reakcije. Ovo je inače, koliko je poznato, prva takva presuda protiv Aleksandra Vučića. Da li to… »

DS: Lekari umiru i zbog vrlo loše organizacije rada

Nova 13.01.2021
Resorni odbor za zdravstvo Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da je organizacija rada zdravestvenih radnika vrlo loša, posebno kad je reč o čuvanju zdravlja i života lekara i celokupnig zdravstvenog osoblja. Prema podacima Sindikata lekara i… »

Čeda u sve gorem stanju: Lekari nešto slično nisu videli

Nova 13.01.2021
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović nalazi se u bolnici gde zbog jakih bolova prima trodon, čak i morfijum, javljaju beogradski mediji. Iako je Jovanović, kako je njegova supruga Jelena Jovanović izjavila, od polovine… »

“Vučević da se izvini Obradoviću kako ga ne bismo tužili”

Nova 13.01.2021
Članica Predsedništva pokreta Dveri Ivana Stojanović pozvala je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da se izvini zbog, kako navodi, uvreda koje je izneo na račun predsednika tog pokreta Boška Obradovića i zapretila mu tužbom. U… »