Izvor: Nova/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Zemlja u kojoj je kazna za ne nošenje maske 32.000 evra

Nova 13.01.2021
Vlasti u Zapadnoj Australiji donele su odluku da onaj ko ne bude nosio masku na aerodromu, plaća kaznu od 50.000 australijskih dolara, ili oko 32.000 evra. Maske neće morati da se nose na aerodromima dok se jede, pije ili uzimaju lekovi, ali putnici to… »

BLOG Tramp opozvan drugi put, čeka se odluka Senata

Nova 13.01.2021
Predstavnički dom američkog Kongresa je izglasao opoziv američkog predsednika Donalda Trumpa. Tramp je ovime posato prvi američki predsednik koji je dvaput u mandatu opozvan. Proces sada ide u Senat kojim dominiraju republikanci, a za osudu i opoziv… »

Život ubice: Tragična priča žene koja je danas pogubljena

Nova 13.01.2021
Liza Montgomeri - jedina žena u Americi koja je čekala na izvršenje smrtne na federalnom nivou - pogubljena je danas. Montgomeri je prva žena pogubljena na federalnom nivou posle 67 godina. Ona je primila smrtonosnu injekciju u zatvoru u Tere Haute u… »

Raspala se vladajuća italijanska koalicija

Nova 13.01.2021
Bivši italijanski premijer Mateo Renci rekao je da će se ministri njegove stranke Italia Viva povući iz kabineta, što bi ostavilo koalicionu vladu bez većine u parlamentu. Na konferenciji za novinare koja je započela oko 18:20, Mateo Renci… »

Tramp zabranjen i na Jutjubu: Sklonili ga na mesec dana

Nova 13.01.2021
Web-platforma Jutjub kompanije Alfabet Inc saopštila je danas da je suspendovala kanal američkog predsednika Donalda Trampa pošto je prekršio pravilo za korisnike kojom je zabranjeno podsticanje nasilja, nakon prošlonedeljnog napada na američki… »

Pompeo: Tramp treba da dobije Nobelovu nagradu za mir

Nova 13.01.2021
Odlazeći američki državni sekretar Majkl Pompeo ocenio je da bi uskoro bivši predsednik SAD Donald Tramp trebalo da dobije Nobelovu nagradu za mir jer je promovisao arapsko-izraelski mir. Pompeo je to predložio na Tviteru u toku sednice… »

SZO: Britanski soj koronavirusa prisutan u 50 zemalja

Nova 13.01.2021
Broj zemalja i teritorija na kojima je registrovan soj koronavirusa iz Velike Britanije dostigao je 50, dok je južnoafrička varijanta pronađena u 20 zemalja, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO). "Iako se čini da ova nova… »

Republikanka Liz Čejni će glasati za Trampov opoziv

Nova 13.01.2021
Poslanica Liz Čejni, koja zauzima visoko mesto u republikanskom rukovodstvu u Predstavničkom domu Kongresa SAD, izjavila je da će glasati za opoziv predsednika Donalda Trampa. U izjavi u utorak ona je ocenila da je Tramp sazvao ovu rulju, okupio rulju… »

Mračne tajne italijanskih mafioza uskoro će biti otkrivene

Nova 13.01.2021
Sudnica sa 1000 mesta i žestokim obezbeđenjem izgrađena je u Kalabriji koja se priprema za najveće mafijaško suđenje u poslednje tri decenije. Najveće suđenje italijanskoj mafiji u poslednjih 30 godina počinje danas, a 900 ljudi svedočiće… »

I Grad Njujork okreće leđa Trampu zbog napada na Kongres SAD

Nova 13.01.2021
Grad Njujork će raskinuti sve poslovne ugovore sa odlazećim američkom predsednikom Donaldom Trampom posle prošlonedeljneg napada njegovih pristalica na Kongres SAD, objavio je gradonačelnik Bil de Blazio. Udruženje profesionalnih golf igrača… »