Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 13.01.2021

POČELA VAKCINACIJA PROTIV COVID-a

Pirotske vesti 13.01.2021
Danas su domovi zdravlja sa područja okruga preuzeli Pfizer-BioNTech COVID -19 vakcine i otpočela je vakcinacija za zaposlene u kovid bolnici, kovid-ambulantama domova zdravlja sa okruga, kao i zaposlenima u Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu… »

Brojevi računa za uplate pomoći poplavljenim domaćinstvima u Pirotu

Pirotske vesti 13.01.2021
Gradska uprava Pirot dostavila je brojeve računa za uplatu humanitarne pomoći poplavljenim građanima odnosno domaćinstvima, s obzirom da se javio veliki broj ljudi iz zemlje a posebno inostranstva sa željom da uplati novčanu pomoć da najugroženija… »

Uskoro “Macaron Moda” u Pirotu, još tri stotine novih radnih mesta

Pirotske vesti 13.01.2021
Predstavnici konfekcijske kuće “Makaron Moda” zakupili su 4.900 kvadratnih metara poslovnog prostora nekadašnje Fabrike “Lola Sarlah” u Pirotu. Reč je o dugoročnom zakupu na deset godina. Kako nam je rekao zamenik gradonačelnika Pirota… »

Vodovod: Cisterna sa vodom biće postavljena danas u selu Krupac

Pirotske vesti 13.01.2021
Iz JP Vodovod i kanalizacija obaveštavaju da će cisterna sa vodom za piće biti stacionirana danas od 10 do 14 sati u centru sela ispred Doma kulture. Zbog velikog zamućenja, voda iz seoskih vodovoda u selima Krupac, Blato i Petrovac se ne prepočuje… »

Kristina Radosavljević: Nedostaje mi druženje sa publikom

Pirotske vesti 13.01.2021
Naša sugrađanka, Kristina Radosavljević, postala je poznata široj javnosti po takmičenju u Zvezdama granda. Kako kaže, od malena je volela da se bavi muzikom i omiljena igračka joj je bio mikrofon, a s obzirom na to da je glas nasledila od oca… »

U toku sanacija nekategorisanih puteva oštećenih usled obilnih padavina i bujica

Pirotske vesti 13.01.2021
U Štabu za vanredne situacije grada Pirota kažu da su na teritoriji Pirota, bez izuzetka, svi nekategorisani putevi oštećeni manje ili više. U koordinaciji sa Štabom i Javno preduzeće za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta angažovano… »

Čuvanje umetničkih dela u skladu sa muzeološkim principima

Pirotske vesti 13.01.2021
Likovna galerija “Čedomir Krstić” u Pirotu počela je sa opremanjem depoa za adekvatno čuvanje umetničkih dela kojima raspolaže. Za sada su obezbeđene police za čuvanje skulptura, ali još uvek nedostaju sredstva za kupovinu profesionalnih… »

Besplatni udžbenici za osnovnu školu dostupni na internetu zahvaljujući Fondaciji Alek Kavčić

Pirotske vesti 13.01.2021
Zahvaljujući Fondaciji “Alek Kavčić”, čiji je pokretač ugledni profesor, poreklom naš sunarodnik Alek Kavčić, svi udžbenici za osnovnu školu dostupni su za besplatno preuzimanje putem interneta na sajtu Fondacije. Sa pomenutog sajta mogu se… »

Nastavlja se akcija: Pomoć dobija porodica iz Malog Suvodola i Poganova

Pirotske vesti 12.01.2021
Poslednjeg dana 2020. godine naš sugrađanin Jovan Nikolić, profesor Tehničke škole, sa nekoliko mladih sugrađana, obradovao je mnogodetnu porodicu Zlatić u selu Rsovci, kad je prikupljeno 40.000 dinara za kupovinu paketa i potrepština. Kako je deo… »