Izvor: Plus online/Društvo arhiva vesti 13.01.2021

NAJNOVIJA VEST! Srušen novi most na devet metara visine u kanjonu Vladikine ploče

Plus online 13.01.2021
Obilna kiša koja je pre nekoliko dana pala, poplavila je delove Parka Prirode Stara Planina i Specijalnog rezervata prirode Jerma. Kako je za naš portal rekao Darko Djordjević, upravnik PP Stara Planina, u toku je evidentiranje štete na ovim… »

Večeras stiže Nova godina po Julijanskom kalendaru

Plus online 13.01.2021
Julijanska Nova godina, najčešće kod Srba pod nazivom Srpska Nova godina ili Pravoslavna Nova godina, praznik je koji se slavi 14. januara po gregorijanskom kalendaru, svake godine. Tog datuma je 1. januar po julijanskom kalendaru. Iako nije zvanična… »

ČITAOCI REPORTERI ! Goran Simić: Konačno regulisati ulicu Milutina Velimirovića i korito Rasničke reke

Plus online 13.01.2021
Posle , do sada nevidjene poplave u pirotskom kraju, kada je za deset dana januara pao 161 lit/m2, voda se polako povlači. Kako gde. Krizni štab proglasio je vanrednu situaciju . U pirotskom polju, očigledno da zemlja nije ,,žedna"ne upija vodu, tako… »

Miroljub Antić: Pod vodom je naših 12 plastenika jagoda. Čistićemo sami, očekujemo i pomoć u nadokani štete

Plus online 13.01.2021
Tragom jučerašnje informacije zabrinutih zadrugara Socijalno zemljoradničke zadruge "Nove perspektive", koji su nam se obratili otvorenim pismom, u kojem se navodi da je posed sa 12 plastenika pod jagodama u naselju Rogoz gotovo uništen nakon poplave… »

Nastava od 18. januara po modelu koji se primenjivao od septembra

Plus online 13.01.2021
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara, a nastava za učenike osnovnih i srednjih škola odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1… »

HIGHLANDER Stara planina - Mesto rađanja Gorštaka

Plus online 13.01.2021
„HIGHLANDER - Avantura života“, najveći serijal planinarskih događaja na duge staze na svetu, postao međukontinentalni događaj! U 2021. godini biće održan u 15 zemalja sveta, među kojima je i Srbija. HIGHLANDER STARA PLANINA koji je prvobitno… »