Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Uveli drastičnu meru: Kazna za nenošenje maske na aerodromu 32.000 evra!

Pravda 13.01.2021
Svako ko ne bude nosio masku na aerodromu u Zapadnoj Australiji platiće kaznu do 50.000 australijskih dolara (32.000 evra), u sklopu novih, drastičnih mera da se zaustavi širenje mutiranog, visokozaraznog soja virusa. Prošle nedelje su se premijeri… »

Amerika na nogama! Drugi opoziv Trampa? Nadrealne scene u Kongresu! (foto/video)

Pravda 13.01.2021
Predstavnički dom američkog Kongresa počeo je sednicu na kojoj bi demokrate trebalo da pokrenu postupak opoziva odlazećeg predsednika Donalda Trampa kako bi bio razrešen dužnosti posle napada na zgradu Kapitola u kojoj je pet ljudi izgubilo život… »

Globalisti stežu obruč oko američkog predsednika: Trampu isečen još jedan važan kanal komunikacije sa pristalicama

Pravda 13.01.2021
Veb-platforma Jutjub kompanije "Alphabet Inc" saopštila je danas da je suspendovala kanal američkog predsednika Donalda Trampa pošto je prekršio pravilo za korisnike kojom je zabranjeno podsticanje nasilja, nakon prošlonedeljnog napada na američki… »

SAD su počele da se raspadaju! "Sada postoje dve Amerike"

Pravda 13.01.2021
Predsednik SAD Donald Tramp ponovo se obratio javnosti i rekao da ne stoji iza napada na Kongres tokom demonstracija u Vašingtonu, te pozvao Amerikance da smire strasti, u vreme dok se u Predstavničkom domu Kongresa govori o njegovom opozivu. Tramp se… »

Ubrzane pripreme za rat sa amerikom!? Iran predstavio nove ratne brodove - jedan je najveći u istoriji (video/foto)

Pravda 13.01.2021
Iran je predstavio dva nova ratna broda, a jedan od njih je - najveći u istoriji mornarice te zemlje. Reč je o iranskom nosaču helikoptera „Makran“. Ime je dobio po oblasti na istoku Irana, a dosniće do šest helikoptera, desantne čamce i… »

Turci hoće da prave S-400: Ankara uslovljava još jednu kupovinu ruskih pvo sistema, Moskva ne želi da otkrije sve tajne ovog…

Pravda 13.01.2021
Za Tursku je važno ne samo da ima sisteme S-400 nego da ih ubuduće sama proizvodi, izjavio je Ismail Demir, predsednik Uprave vojne industrije ove zemlje. On je objasnio da će Ankara kupiti još sistema S-400 samo pod uslovom da joj Rusija da i… »

Vri u crnoj gori: Krivokapić hitno pozvao na sastanak Đukanovića, Abazovića i Bečića!

Pravda 13.01.2021
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić uputio je poziv na sastanak predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću i predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću. Sastanak bi trebalo da bude održan u petak, 15. januara, a kako… »

NATO vojnici upali na ruski brod u sredozemlju! Navodno tražili švercovano oružje namenjeno Libiji!

Pravda 13.01.2021
Specijalne vojne snage Grčke, koja je deo NATO-a, iskrcale su se na ruski teretni brod Adler u Sredozemnom moru, u potrazi za ilegalnim oružjem, a u cilju sprečavanja šverca naoružanja u Libiju. Akcija grčkih specijalaca je deo operacije EU za… »

Mogu ja umesto Trampa! Žirinovski ismejao Amerikance u svom stilu (video)

Pravda 13.01.2021
Lider LDPR Vladimir Žirinovski našalio se na račun onih koji predlažu da se aktuelni predsednik SAD-a Donald Tramp ukloni iz filma ,,Sam u kući 2" iz 1992. godine. - Ako su Amerikanci toliko uplašeni Trampovim prisustvom u drugom delu filma „Sam u… »

Osveta duboke države! Tramp opozvan! Najmanje 10 republikanaca preletelo, sledi glasanje u Senatu! (foto/video)

Pravda 13.01.2021
U Predstavničkom domu američkog Kongresa zakonodavci su danas dali dovoljan broj glasova za opoziv predsednika SAD Donalda Trampa. On je opozvan zbog podsticanja pobune u vezi sa nasilnim neredima na Kapitolu prošle nedelje. Rezoluciju o opozivu su… »