Izvor: RTS arhiva vesti 13.01.2021

U užem izboru za Ninovu nagradu 17 romana

RTS 13.01.2021
Žiri za dodelu Ninove nagrade načinio je drugu selekciju dela koja konkurišu za Roman godine 2020. Na listi izbora nalaze se nove knjige dva književnika koja su ranije već dobila NIN-ovu nagradu, tri pisca kojima je nagrada prethodnih godina zamalo… »

Večeras slavimo Srpsku novu godinu – običaj je da se ne spava, a šta treba da se nađe na trpezi

RTS 13.01.2021
Večeras dočekujemo Novu 2021. godinu po julijanskom kalendaru, ove godine bez javne proslave. U Novom Sadu organizovani doček pravoslavne nove godine moći će da se prati preko internet platformi, dok će koncert Stefana Milenkovića prenositi i Drugi… »

Ana Brnabić sa ambasadorom Indije i o uvozu vakcina

RTS 13.01.2021
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o bilateralnim odnosima dve zemlje, aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima uvoza vakcina koje se proizvode i razvijaju u… »

Bajden se i dalje nada pravoj umesto virtuelne inauguracije

RTS 13.01.2021
Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden položiće zakletvu tokom, kako se očekuje zbog pandemije koronavirusa, uglavnom virtuelne inauguracije. Sa druge strane, Bajden i dalje planira da ceremonija bude održana na stepenicama Kapitola… »

Krivokapić neće u "majbah", vraća ga tajnoj službi

RTS 13.01.2021
Luksuzni mercedes "majbah", koji je koristio bivši premijer Crne Gore Duško Marković, neće voziti njegovog naslednika Zdravka Krivokapića, već će biti vraćen stvarnom vlasniku a to je, kako se ispostavilo, Agencija za nacionalnu bezbednost. Tako… »

Stav NBS o bitkoinu: Trgovina na sopstvenu odgovornost

RTS 13.01.2021
Kada kupuju ili koriste bitkoin, građani treba da budu oprezni i svesni da to rade na sopstvenu odgovornost i da sami snose finansijske rizike koji proističu iz toga, kažu u Narodnoj banci Srbije, povodom sve češćih priča o bitkoinu i trgovini… »

Srce koje je bukvalno na prodaju - košta 180.000 dolara

RTS 13.01.2021
Svi koji budu u mogućnosti, uskoro će moći da kupe i – veštačko srce. Evropska unija konačno je odobrila prodaju korisnog aparata. Posle dugog čekanja na dozvolu Evropske komisije, francuska kompanija „Karma" počela je sa proizvodnjom… »

Vesić: Stanovi će biti topli 24 sata i u narednim danima

RTS 13.01.2021
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" kako bi sa rukovodstvom razgovarao o tome kakvo je stanje na teritoriji grada kada je u pitanju grejanje i šta još može da se učini kako bi se rad… »

Radio Kosovo zabranio emitovanje ispovesti o stradalim Srbima

RTS 13.01.2021
Uredništvo Radio Kosova u Prištini jednostrano je odlučilo da prekine emitovanje serijala audio-drama posvećenih nestalim osobama, zato što se u nekoliko emisija govori o Srbima nestalim na Kosovu i Metohiji. Autor radio-drama je produkcija "Integra"… »

Počelo suđenje ozloglašenoj ''Ndrangeti" u Italiji, 355 osumnjičenih

RTS 13.01.2021
U Italiji je počelo suđenje pripadnicima jedne od najozloglašenijih kriminalnih organizacija u zemlji, ''Ndrangeta, najveće u poslednjih 30 godina, na kome se na optuženičkoj klupi nalazi 355 osumnjičenih gangstera i njihovih saradnika. Tužilac… »